Vesistön ja pöntön ystävä tietää, että omilla valinnoilla on merkitystä

Pöntön ystävä – vietä kanssamme maailman vesipäivää!

Tämän vuoden teemana vesipäivässä on vesi ja ympäristö. Sen kunniaksi nyt seuraa se aina käytetty lause: Meidän jokaisen valinnoilla on vaikutusta vesistöjen ja ympäristömme puhtauteen.

Meillä Nivoksella tämä ei jää lauseeksi vaan teemme tekoja asian eteen. Paransimme viime vuonna vedenpuhdistusta entisestään ottamalla käyttöön viimeiseksi käsittelyvaiheeksi kiekkosuodatuksen. Olemme ylpeitä, kun voimme sanoa suorittavalle puhdistuksen paremmin kuin meille annetun luvan ehdot edellyttävät. Tässä asiassa sopii olla riittävää parempi!

Äitinä tiedän enemmän kuin hyvin, että pönttöön saattaa jo alkupäässä päätyä paljonkin sinne kuulumatonta. Eräänkin kerran meillä kokeiltiin (ilman lupaa), että tuleeko pumpulipuikot vesisäiliön kautta pönttöön. Tiedoksi muille pienille insinööreille: ei tule. Eikä niitä sinne pönttöönkään tulisi laittaa. Puikoilla on ihan mukavaa olla kavereineen kuivassa roskiksessa. 

Emme me vanhemmatkaan aina tee mitä opetamme… Hävettää tunnustaa, mutta olen minäkin nakannut keiton jämät pyttyyn. Eikä se varsinaisesti ole fiksua, sillä pahimmillaan putket tukkeutuu, se ei kyllä naurata. Kaikilla meillä on ei-niin-fiksuja tekoja takana, mutta tästä päivästä eteenpäin haastan itseni ja teidät toimimaan paremmin ja liittymään #pöntönystävät -kerhoon. 

Lapsiperheet, päiväkodit ja koululaiset mielessä teimme materiaaleja muistuttamaan miten todellinen pöntönystävä toimii. Tänään julkaisemme niistä ensimmäisen eli muistutusjulisteen sen voit ladata täältä. Myös sinä voit julkaista omia vinkkejä,  myös niitä kantapään kautta opittuja. Kannattaa seurailla sivua ja #pöntönystävät, sillä lisää on luvassa!

Kiitos, kun olet #pöntönystävä!