Pientuotannon liittäminen sähköverkkoomme

Suunnitteletko sähköntuotannon aloittamista verkkoalueellamme?

Oletko hankkimassa aurinkopaneeleita ja aloittamassa omaa sähköntuotantoa? Muistathan ilmoittaa pientuotannosta sähköpostitse asiakaspalveluumme jo ennen paneelien hankkimista. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, jos laitteistoa ei ole mahdollista liittää verkkoomme. Verkkoon on mahdollista liittää nimellisteholtaan enintään noin 100 kVA tuotantolaitteisto.

Kun pientuotantolaitteisto on asennettu, voit täyttää alla olevan lomakkeen itse tai pyytää laitteiston toimittajaa ja/tai laitteiston kytkevää sähköurakoitsijaa täyttämään sen. Lomakkeen täyttämisen jälkeen, sinun pitää saada erikseen lupa Nivos Verkot Oy:ltä, jotta voit aloittaa sähkötuotannon. Ilmoitamme luvasta sinulle tekstiviestillä.

Näin liität pientuotantolaitteistosi sähköverkkoomme:

 1. Varmista mahdollisuutesi liittyä sähköverkkoomme

  Ennen pientuotannon hankkimista, kannattaa sähkön pientuotannosta ilmoittaa asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@nivos.fi. Miksi? Me Nivoksena ylläpidämme sähköverkkoa ja tarkistamme, voiko laitteistosi liittää sähköverkkoomme. Kun laitteistosi on liitetty verkkoomme, huolehdimme sähkön mittaustiedoista ja pystymme varmistamaan sähköverkon turvallisuuden mahdollisissa häiriötilanteissa.

 2. Täytä ja lähetä lomake pientuotantolaitteiston liittämisestä sähköverkkoomme

  Kun pientuotantolaitteisto on asennettu, täytä tämä lomake tai pyydä laitteiston toimittajaa ja/tai laitteiston kytkevää sähköurakoitsijaa täyttämään se.

  Huomioithan, että tuotantolaitteisto asennetaan aina sähköliittymän omistajan nimellä. Ilmoitusta ei voida tehdä vuokralaisen nimissä.

 3. Avaamme tuotannon käyttöpaikan

  Käsittelemme lomakkeen pientuotannon liittämisestä sähköverkkoomme ja avaamme sähköntuotannon käyttöpaikan noin kahden viikon kuluessa lomakkeen toimittamisesta. Kun tuotannon käyttöpaikka on avattu, ilmoitamme asiasta tekstiviestitse sähköliittymän omistajalle.

 4. Tee tuotannon ostosopimus

  Kun olemme avanneet käyttöpaikan, muistathan tehdä tuotannon ostosopimuksen valitsemasi sähkön myyjäyhtiön kanssa.

 5. Sähköntuotantosi ja netotus pyörähtävät käyntiin

  Kun tuotannon ostosopimus astuu voimaan, voit ottaa pientuotantolaitteistosi käyttöön, jolloin myös netotus käynnistyy.

  Lue lisää netotuksesta tästä.

Mikäli myöhemmin lisäät tuotantolaitokseesi tehoa tai akustoja, ilmoitathan muutoksista mikrotuotannon lomakkeella, jotta laitteiston käyttö on turvallista myös jatkossa.