Kuvassa Nivos-konsernin toimitusjohtaja Marko Ahl

Tavoitteenamme on investoida kannattavaan kasvuun

Olemme hakeneet omistajaltamme Mäntsälän kunnalta lupaa selvittää valokuituliiketoimintamme ja omistamiemme energiatuotanto-osuuksien mahdollista myyntiä. Selvitystyö on alkuvaiheessa, ja jatkamme kaikkien asiakkaidemme palvelemista ja valokuituliittymien myyntiä entiseen tapaan.

Valokuituliiketoimintamme ja energiantuotanto-osuuksiemme mahdollisen myynnin selvittäminen on osa toimia, joilla me Nivoksella tavoittelemme kannattavaa kasvua lähivuosina. Toiminta-alueellamme Mäntsälässä ja lähiseuduilla on kasvumahdollisuuksia, joiden hyödyntäminen edellyttää meiltä investointeja. Koska rahoituskustannuksemme ovat viime vuosina nousseet merkittävästi, kartoitamme mahdollisuuksia rahoittaa kasvuinvestointeja ilman lisävelanottoa.

”Yhtenä toimenpiteenä selvitämme valokuituliiketoimintamme ja energiantuotanto-osuuksiemme mahdollisen myynnin kannattavuutta. Paras tapa selvittää todellinen hintataso on pyytää tarjouksia, mihin olemme nyt hakeneet omistajaltamme lupaa. Päätös toimintojen jatkamisesta tai mahdollisesta myynnistä tehdään erikseen”, kertoo toimitusjohtajamme Marko Ahl.

Nivoksen omistama energiantuotanto koostuu pääasiassa pienistä osuuksista Olkiluodon ydinvoimalayksiköissä, suomalaisissa tuulivoimaloissa ja norjalaisissa vesivoimaloissa. Näiden osuuksien myynnillä ei olisi vaikutuksia asiakkaillemme.

Valokuituverkkomme puolestaan on vuodesta 2008 alkaen tarjonnut nopeita ja luotettavia yhteyksiä asiakkaillemme Mäntsälässä ja lähialueilla.

”Jatkamme valokuituasiakkaidemme palvelemista ja myös uusien liittymien toimituksia täysin entiseen tapaan. Selvityksen tarkoituksena on tutkia mahdollisen myynnin kannattavuutta. Valokuituverkko on tärkeä koko Mäntsälälle, ja mahdollisen myynnin toteutuessa varmistaisimme joka tapauksessa ostajan vakavaraisuuden ja tahdon kehittää toimintaa alueellamme”, Marko painottaa.

Toteutuessaan valokuituliiketoimintamme ja energiantuotanto-osuuksiemme myynnillä ei olisi vaikutuksia henkilöstömme määrään. Vaikutukset tasaantuisivat työtehtävien uudelleenjärjestelyillä ja eläköitymisillä.

Kasvumahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää investointeja

Paikallisena energiayhtiönä tehtävämme Nivoksella on auttaa ihmisiä ja yrityksiä asettumaan ja menestymään Mäntsälässä ja lähiseudulla. Olemmekin viime vuosina keskittyneet yhä voimallisemmin ydinosaamiseemme eli paikallisten verkkojen ja palveluiden kehittämiseen.

Mäntsälän sijainti pääkaupunkiseudun läheisyydessä, hyvät liikenneyhteydet ja toimintavarma sähköverkkomme houkuttelevat alueelle uusia asukkaita ja yrityksiä.

”Meillä on vankat kasvunäkymät sähköverkon ja kaukolämpöverkon kehittämisessä. Operatiivinen toimintamme on kannattavaa, mutta yhtiömme velkaisuuden vuoksi rahoituskustannuksemme ovat nykyisessä toimintaympäristössä korkeat. Emme halua ottaa lisää lainaa, vaan haluamme rahoittaa kannattavia investointeja muulla tapaa”, Marko summaa.


Lisätietoja: Marko Ahl, Nivos Oy:n toimitusjohtaja, puh. 019 68 991, marko.ahl@nivos.fi