Apua ja tukea Mäntsälään saapuville ukrainalaisille pakolaisille

Lahjoitimme Mäntsälään Ukrainan sotaa paenneiden perheiden ruoka-apuun lahjakortteja. Haastamme myös sinut ja yrityksesi mukaan auttamaan!

Meille Nivoksella on tärkeää toimia ja auttaa sodasta kärsiviä. Henkilöstömme parissa heräsi välitön auttamishalu heti sodan käynnistyttyä. Keräsimme rahaa SPR:lle ja mietimme samalla, miten muutoin voisimme paikallisena toimijana auttaa sodasta pakenevia ihmisiä. 

”Ukrainasta sotaa paenneita perheitä on saapunut Mäntsälään maaliskuusta lähtien. Selvitimme Mäntsälän kunnan työllisyys- ja maahanmuuttopalveluiden esihenkilöltä Tiina Hastilta, mikä olisi Nivokselle paras tapa auttaa Mäntsälään saapuvia pakolaisia. Sen mukaan toimimme ja tarjoamme nyt Mäntsälään saapuville pakolaisille 3000 euron arvosta lahjakortteja arkitarpeiden hankintaan.”, kertoo henkilöstöjohtajamme Nyrki Laine

Haastamme myös muut paikalliset yritykset mukaan auttamaan! ”Lahjoitettavan summan ei tarvitse olla suuri, ja lahjoittaa voi myös osaamista tai aikaa!”, toteaa toimitusjohtajamme Marko Ahl.

Kuvassa vasemmalta Mäntsälän maahanmuuttopalveluiden Tiina Hast, Minna Kaunisto ja Lasse Moberg sekä Nivokselta Nyrki Laine ja Marko Ahl. (Kuva Jaana Jetzinger).)
Kuvassa vasemmalta Mäntsälän maahanmuuttopalveluiden Tiina Hast, Minna Kaunisto ja Lasse Moberg sekä Nivokselta Nyrki Laine ja Marko Ahl. (Kuva Jaana Jetzinger).)

Lue lisää Mäntsälän kunnan julkaisusta paikallisista avustustoimista sekä siitä, miten paikallisesti voit auttaa!

Yksityishenkilöille tehokkain tapa auttaa ukrainalaisia sodasta kärsiviä on tehdä lahjoitus avustusjärjestöille, jotka kykenevät toimittamaan avun perille keskitetysti ja myös arvioimaan avun tarpeen paikan päällä. Avustusjärjestöillä on kokemusta kriisitilanteista ja toimivat hankintaketjut. Tarkista rahankerääjän taustat, jos lahjoitat rahaa. Näin varmistat, että apu päätyy oikeaan paikkaan. Ohjeita ja keinoja ukrainalaisten auttamiseen löydät mm. SPR:n sivulta sekä  sisäministeriön sivuilta.