Kuvassa Nivos-konsernin toimitusjohtaja Marko Ahl

Rauhallista ja turvallista joulun aikaa

Vuoden lähestyessä loppuaan mielessäni ovat päällimmäisenä kiitollisuus ja levollisuus. Vaikka tämäkään vuosi ei ollut tasainen ja toimintaympäristöämme on leimannut yhä jatkuva epävarmuus, jaksan uskoa, että yhdessä pärjäämme.

Me täällä Nivoksella teemme työtämme siksi, että sinun arkesi olisi rauhallista, turvaisaa ja sujuvaa. Maailmanrauhaa emme voi toimittaa, mutta sähköä, lämpöä ja vettä voimme. Nämä arjen elämänlangat tuovat kaikessa arkisuudessaan asiakkaidemme elämään perusturvaa ja jatkuvuutta muuten niin rauhattomina aikoina.

Arkisen työn lisäksi olemme tehneet Nivoksen vakavaraisuuden ja jatkuvuuden eteen monia liiketoiminnallisia toimenpiteitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olemme karsineet kustannuksia, sopeuttaneet toimintaamme hintatason nousuun ja luopuneet tänä vuonna muista kuin ydinliiketoimintaamme liittyvistä toiminnoista, kuten sähkönmyynnistä.

Samalla kaukolämmön puolella on tapahtunut vuoden aikana hienoa kehitystä, joista merkittävimpänä mainittakoon Kapulin uusi biolämpölaitos. Huippuammattilaistemme johdolla otamme aktiivisesti askeleita kohti kotimaista, puhtaampaa kaukolämmön tuotantoa.

Yksin emme ole onnistuneet. Haluan kiittää omistajaa siitä vahvasta tuesta, jota olemme saaneet. Olemme kuntalaisten omistama yritys, ja teemme työtämme kunnan ja paikallisten asukkaiden sekä yritysten menestyksen eteen.

Henkilöstömme on tehnyt aivan erinomaista työtä ja sitoutunut Nivoksen menestykseen. Olemme keskittyneet vahvuuksiimme ja päätehtäväämme: että asiakkaamme saavat lämpöä, sähköä ja puhdasta vettä luotettavasti kaikissa tilanteissa. Kiitos kaikille nivoslaisille ammattimaisesta, lämpimästä otteestanne.

Asiakkaitamme haluan kiittää ymmärryksestä. Tänä vuonna olemme joutuneet nostamaan asiakashintoja ja olemme hyvin kiitollisia siitä kärsivällisyydestä, jota olemme kohdanneet. Jokainen positiivinen palaute auttaa jaksamaan. Tavoitteemme on, että lähivuosina pääsemme vielä palaamaan edullisempiin hintoihin.

Nivoksella on hieno historia, johon saimme lisätä taas yhden vuosirenkaan. Pian edessämme on huikea virstanpylväs, johon harva yltää: vuonna 2026 juhlimme Nivoksen 100-vuotisjuhlavuotta.

Jatkamme matkaamme yhdessä, emmekä lopeta uurastusta ensimmäiseen sataan vuoteen. Näinäkin joulunpyhinä päivystämme ja varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä itselleen tärkeimpiin asioihin ja rauhoittua hetkeksi olennaisen äärelle.

Tänä vuonna joulutervehdysten lähettämisen sijasta osallistuimme Joulupuu-keräykseen, jota kautta jaetaan lahjoja vähävaraisille tai muutoin haastavassa tilanteessa oleville lapsille ja nuorille.

Toivotan asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta!

Marko Ahl
Kirjoittaja on Nivos-konsernin toimitusjohtaja