Nivos luopuu sähkönmyynnistä – asiakassopimukset siirtyvät 1.2. alkaen Fortumille ilman muutoksia hintoihin ja ehtoihin

Mäntsäläläinen Nivos keskittää liiketoimintaansa ja luopuu sähkönmyynnistä. Nivos Energia Oy:n asiakkaiden sähkösopimukset siirtyvät 1.2.2023 alkaen Fortum Markets Oy:lle. Sopimukset ja sopimusehdot säilyvät siirron jälkeen ennallaan.  

Sähkönmyynnistä luopumisen myötä Nivoksen asiakkaiden sähkösopimukset siirtyvät Fortumille. Nivoksen asiakkaiden sähkösopimukset ja sopimusehdot, kuten hinta ja voimassaoloaika, säilyvät ennallaan. Sopimusten siirryttyä asiakkaat saavat laskun 1.2. alkaen käyttämästään sähköenergiasta Fortumilta. Asiakkaille on postitettu tieto muutoksesta 30.12.2022.  

”Päätöksemme luopua sähkönmyynnistä perustuu sähkömarkkinan kehitykseen, joka on tehnyt sähkönmyynnistä aiempaa haastavampaa Nivoksen kaltaisille pienemmille paikallisille toimijoille. Sähkönmyynnistä luopuminen tuo etuja sekä asiakkaillemme että Nivokselle”, kertoo Nivos Energia Oy:n johtaja Juha Voho

”Uskomme vahvasti, että Fortumilla on erinomaiset edellytykset huolehtia asiakkaistamme. Markkinajohtajana Fortum pystyy luotettavasti ja laadukkaasti vastaamaan sähkönkäytön muuttuviin tarpeisiin pitkälle tulevaisuuteen,” Voho jatkaa. 

Asiakkailla on helmikuusta eteenpäin käytössä Fortumin tarjoamat monipuoliset edut ja palvelut. 

”Toivotamme Nivos Energian asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Fortumille. Fortumin asiakkaana he saavat käyttöönsä fiksuja digiratkaisuja sähkönkulutuksen seurantaan. Kuluttaja-asiakkaille tarjoamme myös palkitsevia etuja Pikku juttu -asiakasetuohjelmamme kautta. Markkinajohtajana voimme tarjota asiakkaillemme luotettavuutta ja turvaa jokapäiväiseen elämään. Vallitsevassa markkinatilanteessa keskitymme etenkin tukemaan ja neuvomaan asiakkaitamme energian säästämisessä ja sähkölaskun hallinnassa”, Fortumin Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Tomi Hänninen kertoo. 

Nivos jatkaa sähkönsiirtoa oman sähköverkkonsa alueella entiseen tapaan. Jos sähköasiakkaan sähkön käyttöpaikka sijaitsee Nivoksen verkon alueella, saa hän jatkossa erillisen laskun sähkönsiirrosta Nivokselta. 

Nivos panostaa paikallisten verkkojen ja palveluiden kehittämiseen 

Sähkönmyynnistä luopuminen on osa Nivoksen tänä vuonna toteuttamia toimenpiteitä, joiden avulla yhtiö jatkaa strategiansa mukaisten liiketoimintojen kehittämistä. Nivoksen tavoitteena on tehdä Mäntsälästä ja sen lähialueista houkutteleva vaihtoehto tarjoamalla ihmisille ja yrityksille ekologisia ja edullisia tuotteita ja palveluita.   

”Juuremme ovat syvällä Mäntsälän maaperässä ja ydinosaamistamme on arjen elämänlankojen eli sähkö-, vesi-, lämpö- ja tietoliikenneverkkojen kehittäminen. Jatkamme tätä työtä entistä määrätietoisemmin, jotta eläminen, asuminen ja yrittäminen olisivat asiakkaillemme jatkossakin vaivatonta”, Nivos Oy:n toimitusjohtaja Marko Ahl sanoo. 

”Tietyistä liiketoiminnoista luopumalla ja toimintaamme keskittämällä varmistamme kilpailukykymme ja palvelujemme laadukkuuden säilymisen myös tulevaisuudessa. Energiamarkkinoiden haastavasta tilanteesta huolimatta ensi vuoden tuloksestamme voi näiden toimien vuoksi odottaa positiivista”, Ahl toteaa. 

Lisätietoja: 
Marko Ahl, toimitusjohtaja, Nivos Oy, puh. 050 405 7657 
Juha Voho, johtaja, Nivos Energia Oy, puh. 050 386 3950 
Tomi Hänninen, Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja, Fortum Markets Oy, 050 494 4446