Tutkijat talossa – opinnäytetyön kautta kiinni kehitykseen
”Nivosmeiningistä tulee erityisesti mieleen innovatiivisuus. Meillä ei yritetä pysyä mukana kehityksessä, vaan halutaan olla kehityksen kärjessä.”
Näin kuvailee Touko Mustonen, uunituore sähkötekniikan diplomi-insinööri LUT-yliopistosta.
Touko ja tradenomi Erika Kilpi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta aloittivat keväällä diplomi- ja opinnäytetöidensä tekemisen Nivoksella, tuottaen samalla kultaakin kalliimpaa tutkimustietoa ja uusia ratkaisuja meitä askarruttaviin kysymyksiin. Tutkimukset parantavat asiakasymmärrystämme ja auttavat meitä arvioimaan paremmin muutosten vaikutusta asiakkaisiimme.
Toukolla työn aiheena oli sähköverkkoyhtiön tehohinnoittelun käyttöönottosuunnitelma ja Erikalla kasvuhakkerointi asiakkuuden hoidon menetelmänä. Molempien työt valmistuivat sutjakkaasti syksyyn mennessä.
Kehuja kaksikolta satelee Nivoksen yhteisöllisyydelle ja halukkuudelle kehittää omia työtapoja. Ideoita pallotellaan palavereissa puolin ja toisin, ja omaa osaamistaan pääsee jakamaan muille. Erikan mukaan tiimien monialaisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden oppia uutta oman työn ohessa.
Nivos oli Erikalle entuudestaan tuttu työharjoittelun parista, mutta Touko hyppäsi remmiin juuri kun korona pakotti nivoslaisetkin keväällä etätöihin. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä perehdytys toimitusjohtajan esittelyä myöten hoituivat mallikkaasti myös linjoja pitkin.
Työt Nivoksella jatkuvat Toukolla ja Erikalla myös valmistumisen jälkeen, sillä vuoden mittaiset työsopimukset solmittiin heti kättelyssä.
”Apua ja tukea tutkimustyöhön on saanut aina tarvittaessa eikä yksin ole tarvinnut jäädä missään vaiheessa”, molemmat toteavat kuin yhdestä suusta.
”Suosittelisin ehdottomasti lopputyön tekemistä Nivoksella. Meillä tehdään paljon erilaisia juttuja, joten mielenkiintoisia tutkimusaiheita löytyy todella monipuolisesti”, Erika vinkkaa.