Valokuitu sujuvoittaa arkeasi – tarkista saatavuus osoitteeseesi helposti

Katsot suosikkiohjelmaasi televisiosta, olet videoneuvottelussa tai teet tärkeitä asioita puhelimellasi ja netti katkeaa – ärsyttävää, eikö? Valokuitu on oiva ratkaisu tähän. Sen avulla voit käyttää internetiä häiriöttä ja nopeasti.

Nykyään nopea ja luotettava internet-yhteys on tärkeämpi kuin koskaan. Olitpa sitten etätyöläinen, opiskelija, yrittäjä tai tv-ohjelmien katselija, internetin merkitys arjessamme on kiistaton. Tässä yhteydessä valokuitu nousee esiin teknologiana, joka tarjoaa erinomaisia etuja mobiiliyhteyksiin nähden.

Miksi valokuitu on paras valinta tänä päivänä ja tulevaisuudessa? Tässä muutama syy:

1. Nopeus

Kvartsilasista valmistettu valokuitukaapeli siirtää tietoa valon nopeudella. Se tarjoaa ylivoimaisen lataus- ja lähetysnopeuden verrattuna mobiiliyhteyksiin. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi videoneuvotteluissa, suurten tiedostojen jakamisessa ja suoratoistopalveluiden käytössä. Valokuidun avulla kotitaloudet voivat nauttia jopa gigabitin nopeuksista, mikä mahdollistaa sulavan ja viiveettömän internetin käytön kaikissa tilanteissa.

2. Häiriötön yhteys

Valokuidun avulla saat katkeamattoman yhteyden, johon käyttäjämäärä, kellonaika tai sääolosuhteet eivät vaikuta. Valokuitu mahdollistaa sen, että koko naapurusto voi käyttää verkkoa samanaikaisesti ilman suorituskyvyn heikkenemistä. Olipa kyseessä sitten elokuvan suoratoisto, nettipelaaminen tai videoneuvottelu, valokuitu takaa saumattoman käyttökokemuksen kaikille käyttäjille.

3. Investointi tulevaisuuteen

Valokuitu on teknologia, joka on valmis vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin. Sen kapasiteetti on käytännössä rajaton, ja se pystyy tukemaan yhä suurempia tiedonsiirtomääriä, joita tulevaisuuden sovellukset ja palvelut vaativat. Investoimalla valokuituun varmistat, että verkkoinfrastruktuurisi on valmis kohtaamaan tulevaisuuden teknologian ja hyödyntämään uusia innovaatioita.

4. Taloudellinen kannattavuus

Vaikka valokuituun investoiminen saattaa aluksi tuntua kalliilta, pitkän aikavälin hyödyt tekevät siitä kannattavan sijoituksen. Valokuituverkot vaativat vähemmän ylläpitoa ja tarjoavat pienemmät toimintakustannukset verrattuna vanhempiin teknologioihin. Lisäksi valokuituyhteys voi nostaa kiinteistösi arvoa, mikä on erityisen merkittävää asuntoa myydessä tai vuokrattaessa.

5. Ympäristötietoinen ratkaisu

Valokuitu on elinkaaripäästöjen osalta erinomainen tiedonsiirtoratkaisu ja ympäristötietoinen valinta, sillä mobiililaajakaista vie sähköä huomattavasti kiinteää laajakaistaa enemmän. Siirrettyyn datamäärään suhteutettuna valokuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko. Lisäksi valokuidulla on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa vähentäen liikkumisen tarvetta etäyhteyksien avulla.

Valokuitu on siis teknologia, joka tarjoaa lukuisia etuja niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Sen nopeus, luotettavuus, tulevaisuuden kestävyys ja ympäristöystävällisyys tekevät siitä erinomaisen valinnan nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Nyt onkin hyvä hetki siirtyä valokuituaikaan ja nauttia sujuvista internet-yhteyksistä!

Miten saan valokuidun käyttööni?

Valokuitua varten sinun tulee liittää kiinteistösi valokuituverkkoon valokuituliittymän avulla. Lisäksi tarvitset valokuituyhteyden.

Voit tarkistaa saatavuuskarttamme kautta, onko osoitteeseesi mahdollista saada valokuitu. Sitä kautta pystyt myös ilmoittamaan helposti kiinnostuksestasi, minkä jälkeen otamme sinuun yhteyttä.

Jos valokuitua ei ole saatavilla osoitteeseesi, kannattaa selvittää alkuun myös lähinaapuruston liittymishalukkuutta. Laajennamme valokuituverkkoamme kysynnän mukaan. Kun riittävän moni samalta alueelta on kiinnostunut hankkimaan valokuidun, käynnistämme hankkeen alueella. 

Lue lisää:

Valokuitu kotiin tai yritykselle
Valokuitu taloyhtiölle
Valokuitu vai 5G?

Kysyttävää? Ota yhteyttä Jariin tai kuitumyyntiimme! Autamme mielellämme.

Jari Arminen

järjestelmäasiantuntija
valokuitu ja tv-palvelut

050 386 3961 jari.arminen@nivos.fi

Kuitumyynti ja nettituki

Palvelemme kaikissa netti- ja tv-palveluihimme liittyvissä asioissa puhelimitse ma-pe klo 8-16, kesällä 17.6.-4.8. ma-pe klo 9-15.

019 689 944 nettituki@nivos.fi

Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.