Kuvassa Nivos Verkot Oy:n johtaja Timo Korpelainen

Nivoslaiset mukana säästötalkoissa – Timon vinkit energiankäyttöön

Pienistä arjen teoista syntyy yhteisissä energiatalkoissa suuria säästöjä. Monialayhtiönä meillä Nivoksella on käytännön osaamista niin sähköstä, lämmityksestä, vedenkäytöstä kuin liikkumisestakin. Juttusarjassamme asiantuntijamme laittavat jakoon omat vinkkinsä fiksumpaan energiankäyttöön.

Tällä kertaa vuorossa on Timo, joka vastaa verkkoliiketoiminnoistamme. Timolla on pitkä ja laaja kokemus sähköverkkojen sekä valokuituverkon parissa työskentelystä.

Mitkä ovat tärkeimmät tai ajankohtaiset vinkkisi säästeliääseen energiankäyttöön?

  • Vältä sähkönkäyttöä erityisesti kulutushuippujen aikaan arkiaamuisin 8-10 ja iltaisin klo 16-20, erityisesti klo 16-17 ja 19-20. Jos pystymme siirtämään sähkönkäyttöä näiden tuntien ulkopuolelle, pienennämme olennaisesti sähköpulasta johtuvien sähkökatkojen riskiä. 
  • Tutustu kotisi lämmitysjärjestelmään ja säädä sitä tarvittaessa energiatehokkaammaksi. Esimerkiksi useissa termostaateissa on kellot, jotka on hyvä pitää aina oikeassa ajassa.

Entä miten itse osallistut energiansäästötalkoisiin?

Laskemalla huonelämpötiloja!

Olen säätänyt lämmitysjärjestelmäämme niin, että suuri osa lämmityksestä tehdään syyslämpötiloissa takalla ja ilmalämpöpumpulla. Sähköinen lattialämmitys odottaa pakkaspäiviä.

Lyhentämällä suihkuaikoja ja vähentämällä saunomista. Olemme koko perheen voimin lyhennetty suihkuaikoja merkittävästi – ja tämä ei ole ongelma kuin teinikäiselle tyttärelleni.

Seuraava askel on lattialämmitysjärjestelmän termostaattien päivittäminen nykyaikaiseksi keskitetyksi järjestelmäksi.

Näillä toimenpiteillä pyrin noin 10% energiansäästöihin. 

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

<< Palaa takaisin

<< Tutustu Nivoksen vuoteen 2022