Nivoslaiset mukana säästötalkoissa – Miran vinkit energiankäyttöön

Pienistä arjen teoista syntyy yhteisissä energiatalkoissa suuria säästöjä. Monialayhtiönä meillä Nivoksella on käytännön osaamista niin sähköstä, lämmityksestä, vedenkäytöstä kuin liikkumisestakin. Juttusarjassamme asiantuntijamme laittavat jakoon omat vinkkinsä fiksumpaan energiankäyttöön.

Nyt vuorossa on asiakkuusvastaavamme Mira. Hän toimii asiakas- ja liittymäpalvelussamme tiiminvetäjänä. Mira hoitaa sähköliittymiin liittyvät hallinnolliset tehtävät sekä vastaa asiakaspalvelusta. Käytännössä hänen kauttaan hoituvat niin uudet sähköliittymät kuin olemassa olevien liittymien muutoksetkin.

Mitkä ovat tärkeimmät tai ajankohtaiset vinkkisi säästeliääseen energiankäyttöön?

  • Laita tiski- ja pyykinpesukoneet päälle vain täytenä ja mieluiten yöaikaan. Näin helpotat sähkönkäytön kulutushuippuja ja vaikutat sähkön riittävyyteen. Oman sähkösopimuksesi tariffista riippuen voit mahdollisesti tehdä näin myös välittömästi selvää säästöä sähkölaskuusi!
  • Suihkuttele nopeasti ja viileämmällä vedellä.
  • Laitteiden pitäminen valmiustilassa vie myös sähköä, joten ne kannattaa käytön jälkeen sulkea kokonaan.

Entä miten itse osallistut energiansäästötalkoisiin?

Olen säätänyt kotimme, autotallimme ja varastomme lämpötiloja alemmas. Hyödynnämme nyt lämmityksessä enemmän takkaa ja ilmalämpöpumppua.

Suljemme laitteet aina heti käytön jälkeen. Aiemmin meillä jäi esimerkiksi kahvinkeitin päälle niin pitkäksi aikaa, kunnes automaattikatkaisu sammutti sen. Nykyään suljen kahvinkeittimen heti, kun kahvi on valmistunut. Pienilläkin asioilla on vaikutusta, kun meistä mahdollisimman moni osallistuu toimiin!

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

<< Palaa takaisin

<< Tutustu Nivoksen vuoteen 2022