Nivoslaiset mukana säästötalkoissa – Juhan vinkit sähkönkäyttöön

Pienistä arjen teoista syntyy yhteisissä energiatalkoissa suuria säästöjä. Monialayhtiönä meillä Nivoksella on käytännön osaamista niin sähköstä, lämmityksestä, vedenkäytöstä kuin liikkumisestakin. Juttusarjassamme asiantuntijamme laittavat jakoon omat vinkkinsä fiksumpaan energiankäyttöön.

Nyt vuorossa on Juha, joka vastaa Nivos Energian toiminnasta. Hänen tontilleen kuuluvat mm. sähkökauppa eli sähköenergian osto ja myynti, biokaasun tuotanto-osuudet sekä kaasun liikennetankkausasemat.

Mitkä ovat tärkeimmät tai ajankohtaiset vinkkisi säästeliääseen energiankäyttöön?

  • Tunnista miten paljon ja mihin sähköä oikeasti taloudessasi kuluu. Näin pystyt paremmin miettimään keinoja säästöjen saavuttamiseksi. Katso ja tutki esimerkiksi Nivos Online -palvelussa omaa sähkönkulutustasi. Tunnistatko, mihin sähköä on mennyt?
  • Tarkista talven aikana silloin tällöin, että lämmitykseen liittyvät laitteet toimivat oikein ja säädöt ovat kohdillaan. Esim. toimiihan ilmanvaihdon lämmöntalteenotto tai eihän maalämpöpumppu ole vikatilassa ja sähkövastukset päällä?

Entä miten itse osallistut energiansäästötalkoisiin?

Olemme tehostaneet saunassa käyntiä, sillä sähkökiuakaamme vie paljon sähköä. Pyrimme menemään saunaan aina heti, kun se on lämmin. Lisäksi olemme vähentäneet saunassa käyntikertoja.

Olen ajastanut hybridiautoni latauksen alkamaan puoliltaöin. Näin auton akunlataus tapahtuu ajankohtana, jolloin sähköä on paremmin tarjolla. (Katso tästä, mihin sähkön kulutushuiput ajoittuvat.)

Kustannustehokkain energiansäästöinvestointi on mielestäni lämpömittari. Seuraan sisälämpötiloja ja säädän tarvittaessa lämmitystä. (Lue lisää tilojen suosituslämpötiloista!)

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

<< Palaa takaisin

<< Tutustu Nivoksen vuoteen 2022