Nivoslaiset mukana säästötalkoissa – Juhan vinkit energiankäyttöön

Pienistä arjen teoista syntyy yhteisissä energiatalkoissa suuria säästöjä. Monialayhtiönä meillä Nivoksella on käytännön osaamista niin sähköstä, lämmityksestä, vedenkäytöstä kuin liikkumisestakin. Uudessa juttusarjassamme asiantuntijamme laittavat jakoon omat vinkkinsä fiksumpaan energiankäyttöön.

Tällä kertaa vuorossa on lämpöpäällikkömme Juha, jonka tehtävänä on kehittää kaukolämpöliiketoimintaa. Hänen pyrkimyksenään on tuottaa ja jakaa lämpöä turvallisesti sekä entistäkin kustannustehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin. Juha huolehtii myös  raportoinnista viranomaisille sekä kaukolämpösopimusten valmistelusta.

Mitkä ovat tärkeimmät tai ajankohtaiset vinkkisi säästeliääseen energiankäyttöön?

  • Pyri pitämään huonelämpötilat suositusten mukaisina. Huomaathan, että erilaisille huonetiloille on erilaisia suosituksia.  
  • Mahdollisuuksien ja osaamisesi mukaan vähennä mahdollista koneellista ilmanvaihtoa kovimpien pakkasten aikaan. Älä kuitenkaan sulje ilmanvaihtoa kokonaan, jotta huoneiden ylimääräinen kosteus poistuu. Koneellista ilmanvaihtoa pitää muistaa myös lisätä, kun lämpötilat taas nousevat. Tarvittaessa käänny ammattilaisen puoleen!

Entä miten itse osallistut energiansäästötalkoisiin?

  • Olemme perheeni kanssa laskeneet huoneiden sisälämpötiloja suositusten mukaisesti.
  • Lämmitämme rivariamme pääosin energiatehokkaan ilmalämpöpumpun sekä varaavan takan avulla. Sähköllä toimiva lattialämmitys on käytössä vain kylpyhuoneessa, jotta näin ehkäisemme mahdollisia kosteusvaurioita.

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.