Nivoksen vuosi 2023

Nivoksen vuosikertomus ja vastuullisuusraportti 2023

Sujuvaa arkea ja paikallisia menestystarinoita

Me Nivoksella tarjoamme parasta palvelua, turvallista arkea ja vastuullisia ratkaisuja paikalliselta paikallisille. Ylläpidämme ja kehitämme alueen energia- ja lämmitysratkaisuja, verkkoja ja vesihuoltoa. Tavoitteemme on olla pidetyin kumppani kestäviin infraratkaisuihin ja paikallisiin menestystarinoihin Mäntsälässä ja lähiseudulla. 

Me nivoslaiset olemme joukko moniosaavia arjen ammattilaisia. Työskentelemme avoimella, luottamusta herättävällä tavalla – lähellä asiakkaitamme ja aina asiakkaitamme varten. 

Tämän vuosikertomuksen sivuilla kerromme tarkemmin monipuolisesta toiminnastamme ja vuoden 2023 kohokohdista. Edustettuina on koko Nivos-konserni eli Nivos Oy ja sen tytäryhtiöt: Nivos Energia Oy, Nivos Palvelut Oy, Nivos Verkot Oy ja Nivos Vesi ja Lämpö Oy. 

Tervetuloa nivostarinoiden pariin!  

Vuoden 2023 kohokohdat

Lue Nivoksen hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan katsaukset

Vuosi 2023 lukuina

Nivos korsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 27,2 miljoonaa euroa
Nivos-konsernin liiketoitto 2023: -424 000
Nivos korsernin investoinnit vuonna 2023 oli 5,1 miljoonaa euroa

Katsaus talouteen

Päättäväisin askelin kohti parempaa kannattavuutta

Energiakriisi ja kustannusten nopea nousu viime vuonna vaikuttivat myös meidän toimintaamme Nivoksella. Siksi jatkoimme säästötoimenpiteitämme ja luovuimme tappiollisista sähkön ja liikennekaasun myynnistä sekä omistuksestamme Palopuron Biokaasu Oy:stä. Näin voimme keskittyä kehittämään sähkö-, vesi-, lämpö- ja tietoliikenneverkkojamme ja tarjoamaan parhaita ratkaisuja elämiseen ja yrittämiseen Mäntsälässä ja lähiseuduilla. Edellisvuosien tapaan jatkoimme investointejamme alueemme huoltovarmuuden parantamiseen.

Ilmakuva Mäntsälän keskusta-alueelta

Rakennamme paikallisille huolettomampaa arkea

Meille mieluisinta palautetta on hyvästä palvelusta ilahtunut asiakas, mutta emme pahastu siitäkään, jos emme kuule asiakkaistamme mitään. Se tarkoittaa usein sitä, että kaikki on kuten pitää: sähköä, lämpöä ja vettä virtaa koteihin ilman katkoja ja kysymysmerkkejä. 

Tänä vuonna panostimme entisestään joustavaan, paikalliseen asiakaspalveluun ja mahdollistimme muun muassa valokuituliittymän maksamisen erissä. Yritysasiakkaillemme haluamme olla ykkösvalinta niin hinnan kuin helpon yhteistyön osalta. Paikallinen verkkoyhtiö on kaikkien etu! 

Asiantuntijasi uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämisessä

Matkamme kohti päästötöntä kaukolämpöä ja kestäviä energiaratkaisuja eteni vuoden mittaan suunnitelmiemme mukaan. Aloitimme vahvasti fossiilivapaata kaukolämpöä tuottavan biolämpölaitoksen käyttöönotolla Kapulissa, ja kestäviä askeleita otettiin myös Ojalan pohjavesialueen tutkimuksissa ja arvokkaan alueen suojelussa. Samalla autoimme asiakkaitamme ja paikallisia yrityksiä omavaraisemmiksi muun muassa ekologisilla aurinkopaneeleilla. 

Yhdessä saamme paljon hyvää aikaiseksi

Loistavan asiakaskokemuksen takana on aina onnistunut työntekijäkokemus. Mutta mikä tekee työstämme mieleistä? Meille nivoslaisille tärkeitä arvoja ovat ainakin yhdessä onnistuminen, oman osaamisen kehittämismahdollisuudet ja tehdyn työn merkityksellisyys.  

Löydät alta kolme tarinaa, joissa yhdessä tekeminen on saanut hyvää aikaiseksi. Oli kyse sitten työn ohella opiskelusta, alueemme koululaisten energiaopetuksen tukemisesta tai ilahduttavasta asiakaspalvelusta, me teemme työtämme paikallisia ja parempaa tulevaisuutta varten. 

Vastuullisuus

Vastuullisuus nivoo kaiken toimintamme yhteen ja ohjaa meitä aina arvoista arkeen. Olemme sitoutuneita sujuvoittamaan asiakkaidemme elämää ja näyttämään esimerkkiä kestävien ratkaisujen edistämisessä. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme voivat aina luottaa siihen, että olemme vastuullinen valinta. 

Raportoimme toimintamme ympäristövaikutuksista GRI-standardin (Global Reporting Initiative) mukaisesti. Standardin mukainen raportointi tekee vastuullisuudesta helpommin analysoitavaa ja mitattavaa. GRI-raportti on osa vuosikertomustamme ja kerromme siinä sanoin ja numeroin tavastamme toimia, johtaa ja kehittää vastuullista Nivosta.  

Kerromme lisää tavastamme toimia, johtaa ja kehittää vastuullista Nivosta. Tutustu alla vastuullisuusraporttimme 2023 sisältöön alla, indeksisivun voit avata tästä.