Valokuituliittymän voi nyt maksaa kuukausierissä  

Kuntalaisia on kuultu! Otimme vuodenvaihteessa Kuitu kotiin -valokuituliittymään vaihtoehdoksi erämaksun asiakkaidemme pyynnöstä.  

– Maailman tilanteen vuoksi moni asiakas ei halua tai pysty maksamaan isoa summaa yhdellä kertaa, järjestelmäasiantuntijamme Jari Arminen kertoo.  

Kuituliittymän voi nyt maksaa kolmella tapaa: yhdessä erässä heti loppuasennuksen jälkeen, 12 kuukauden tai 24 kuukauden erissä. Maksua ei oteta ennakkoon, vaan liittymästä laskutetaan vasta sitten, kun se on testattu toimivaksi. 

Teemme valokuituasennuksia niin taajama- kuin haja-asutusalueilla. Haja-asutusalueen liittymähintaan vaikuttaa se, onko kohde jo verkon alueella vai joudutaanko sen vuoksi tekemään kaivuutöitä. 

– Tarjous tehdään kaivuutöiden mukaan. Jos matkaa kertyy yli 300 metriä, koitamme saada samalta tieltä useamman kuidun ottajan. Tällöin maksu pysyy maltillisena, Jari kertoo. 

Esimerkiksi kävimme Hausjärven Oitissa vastikään isomman alueen läpi ja kun kuidusta kiinnostuneita oli tarpeeksi, aloitimme kaivuutyöt. 

Etätyöntekijä nauttii pätkimättömästä verkosta 

Valokuitu tuo kotiin nopeimman mahdollisen nettiyhteyden, joka ei hidastu tai pätki, saatikka ruuhkaudu toisten käyttäjien vuoksi. 

– Kuidussa ostaa liittymän itselleen eikä sitä jaa kuin oman talouden kesken. Se on stabiili eikä siinä ole aaltoilevaa liikennettä, Jari kertoo.  

Kuitu kattaa tulevaisuuden nopeudet. Se on pitkäikäinen sijoitus, jonka tiedetään kestävän ainakin 50 vuotta.  

– Alkuinvestointi ei välttämättä tunnu järkevältä käytön kannalta, jos verkosta katsoo vain uutisia ja sähköpostia. Mutta jos tekee paljon etätöitä tai vaikkapa pelaa, valokuitu kannattaa ehdottomasti hankkia. Lisäksi se voi olla hyvä myyntivaltti, jos joskus myy asuntonsa, Arminen sanoo. 

Fakta: Jos valokuituliittymän maksaa erissä, loppusummaan tulee pieni korko: 

AlueTaajama-alueHaja-asutusalue (hinnat alkaen)
Kerralla maksettu liittymä1280 €1690 €
12 kk erissä*95 €/kk (kokonaismaksu 1340 €)129 €/kk (kokonaismaksu 1748 €)
24 kk erissä*50 €/kk (kokonaismaksu 1400 €)67 €/kk (kokonaismaksu 1808 €)
*Ensimmäisen erän yhteydessä avausmaksu 200 € (sisältyy kokonaishintaan)

Kuitu toi hyvän kuvan televisioon 

Mäntsälän Soukkiossa asuva Riitta Pajuvuo tilasi valokuidun meiltä jo kahdeksan vuotta sitten. 

– Ennen valokuitua televisio pätki erityisesti huonolla säällä. Silloin ajattelin, että kuitua pitää kokeilla, jos kuvan laatu olisi tasaisempaa ja saisin kaapeli-tv:n, hän sanoo. 

Yleensä valokuitu kaivetaan maahan, mutta Pajuvuolla se vedettiin osittain ilmateitse. Asentajat saivat nimittäin huomata, miksi Soukkiota kutsutaan toiselta nimeltään kivikyläksi. Pienkaivuri ei yksinkertaisesti saanut kaivettua maata. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse tehdään mitään monimutkaista kuidun asentamisessa. Kaapeli kaivetaan kiinteistöön ja sen perään tulee modeemi, mistä saa yhteydet talon sisäverkkoon. Halutessaan asiakas voi hankkia langattoman tukiaseman. 

Pajuvuo punnitsi kuidun tilaamista tarkkaan, sillä tuolloin sitä ei voinut maksaa erissä. 

– Olen säästäväinen ihminen, ja kertamaksu tuntui tyyriiltä. Ajattelin, että kyllä tästä selvitään, vaikka joutuisinkin hetken kärvistelemään. Sijoitus on ollut oikein kannattava, hän kehuu. 

Pajuvuo on ollut tyytyväinen asiakaspalveluumme. 

– Kun tekniikkaa tuodaan taloon, mikään ei rasita niin paljon kuin se, etteivät asiat toimi kunnolla. Valokuitu on toiminut koko ajan moitteettomasti. Annan sille täyden kympin. Kerran tietokoneeni ei päässyt verkkoon. Soitin Nivokselle, ja he ottivat tilanteen heti haltuun. Suosin lähituottajia joka asiassa: ruokaa lähituottajilta, liittymä paikalliselta, Pajuvuo kertoo.

Suosin lähituottajia joka asiassa: ruokaa lähituottajilta, liittymä paikalliselta” – Riitta Pajuvuo, Nivoksen asiakas

Kiinnostaako valokuitu? Ota yhteyttä Jariin! 

Jari Arminen

järjestelmäasiantuntija
valokuitu ja tv-palvelut

050 386 3961 jari.arminen@nivos.fi

Kuitumyynti ja nettituki

Palvelemme kaikissa netti- ja tv-palveluihimme liittyvissä asioissa puhelimitse ma-pe klo 8-16.

019 689 944 nettituki@nivos.fi