Kuva Koskisen Oy:n työmaalta kun uutta sähkökaappia siirretään paikoilleen

Koskisen Oy: ”Oli helppo valita Nivos sähköurakoitsijaksi, kun tarjouskin vielä osoittautui kilpailukykyiseksi”  

Urakoimme mittavat sähkötyöt Koskisen Oy:n uuteen sahalaitokseen. Koskisen valinnan sinetöi kilpailukykyinen tarjouksemme, suurjänniteosaamisemme sekä luotettavuutemme yhteistyökumppanina. 

Perinteikäs saha- ja levyteollisuusyritys Koskisen Oy teki historiansa suurimman investoinnin, kun yhtiö rakensi uuden noin 48 miljoonan sahalaitoksen Kärkölän Järvelään Päijät-Hämeeseen. Kesällä 2023 käynnistyneen uuden sahausyksikön on tarkoitus tuottaa alussa 400 000 kuutiometriä havusahatavaraa vuodessa. Sanomattakin on selvää, että tuotannon sujuva käynti edellyttää häiriötöntä sähkönsaantia. 

Rakensimme alueelle Koskisen suunnitelmien mukaisesti erotinaseman ja kuusi 20 kilovoltin muuntajaa, joissa suurjännite muutetaan verkkovirraksi. Lisäksi teimme suurjännitekaapelointeja ja -päätteitä, maadoituksia ja valaistustöitä. Lisähaastetta urakkaamme toi se, että uusi sahausyksikkö pystytettiin Mäntsäläntielle olemassa olevien jälkikäsittely- ja jalostuslaitosten yhteyteen, jolloin myös aiemmat kaapelit ja putket piti ottaa huomioon kaivuutöissä.  

Kuva Koskisen Oy;n työmaalta, jossa sähkökaappi juuri nostettu paalujen päälle.

Rakensimme Koskisen uuteen sahalaitokseen erotinaseman ja kuusi 20 kilovoltin muuntajaa. Lisäksi teimme suurjännitekaapelointeja ja -päätteitä, maadoituksia ja valaistustöitä.

Puolentoista vuoden sähköurakkaa koordinoi meidän nivoslaisten suuntaan sähkötöiden ja sähkönkäytön valvojana pitkän uran Koskisella tehnyt asiantuntija Timo Lintusaari.  

”Jo aiemman kokemuksen perusteella Nivos oli osoittautunut luotettavaksi ja osaavaksi yhteistyökumppaniksi. Oli helppo valita Nivos sähköurakoitsijaksi, kun tarjouskin vielä osoittautui kilpailukykyiseksi”, Lintusaari kertoo sähköurakan kilpailutuksesta. 

Vanhojen kaapeleiden paikannus ja yllätykset hallussa 

Työ alkoi paikannuspalvelullamme, jota Koskisen käyttää muutenkin, jos alueella kaivetaan ja kaapelit täytyy paikantaa. Yhteiset palaverimme pitivät molemmat ajan tasalla siitä, mitä on tehty ja missä vaiheessa rakentamista tarvitaan meidän sähköosaamistamme. Urakkamme valmistui ajallaan ja sähkötyömme tarkistettiin ja hyväksyttiin loppuvuodesta 2023. 

”Yhteistyö oli erittäin sujuvaa myös meidän kannaltamme. Yhteyshenkilönä Timo Lintusaari piti meidät ajan tasalla kokonaisurakan etenemisestä, ja pystyimme varaamaan resurssit omaan osuuteemme. Tarvittaessa riensimme apuun, jos tuli yllätyksiä”, asennuspäällikkömme Pasi Kakkonen kertoo.  

Sähkönsyötön vakaus ja tekijöiden perehtyneisyys turvaavat tuotantoa 

Koskisen sahan kokoisessa tuotantolaitoksessa on äärimmäisen tärkeää, että sähkönsaanti on vakaata ja turvallista. Häiriöt – pidemmistä katkoista puhumattakaan – aiheuttavat tuotannossa kalliita keskeytyksiä, jotka voivat vaarantaa sahatavaran toimitusvarmuuden tai laadun.  

”Suurjänniteverkossamme tapahtuu vikaantumisia hyvin harvoin. Kun näin tapahtuu, ovat Nivoksen päivystysvalmius ja ammattitaito olleet todella tarpeen, jotta tuotanto pääsee jatkumaan mahdollisimman pian. Sähkönsyötön vakautta tulee vielä lisäämään Nivos Oy:n rakenteilla oleva toinen 110 kilovoltin sähkölinja, jonka kautta sähkönsyöttö voidaan varmistaa kahdesta suunnasta”, Lintusaari kertoo. 

Kuvassa Koskisen Oy:n asiantuntija Timo Lintusaari
”Moniosaajina Nivos hoitaa suurjännitetöiden lisäksi myös pienemmät sähkötyöt ja -huollot. Voimme aina luottaa heidän osaamiseensa. ”, kiittelee Timo Lintusaari (kuvassa) Koskisen Oy:ltä.

Koskisen ei ole ollut tarpeen hankkia suurjännitelaitteistojen erityisosaamista, koska meillä Nivoksella on ammattitaidon ja asianmukaisten sertifikaattien lisäksi tarvittavat työvälineet. Myös työnjälki ja käytetyt komponentit ovat olleet Lintusaaresta laadukkaita.  

Olemmekin toimittaneet Koskiselle muun muassa sähköautojen latauspisteitä ja kahden megawatin aurinkopaneelipuiston 20 kilovoltin syöttökaapeloinnin. 

”Moniosaajina Nivos hoitaa suurjännitetöiden lisäksi myös pienemmät sähkötyöt ja -huollot. Voimme aina luottaa heidän osaamiseensa. Yhteistyö on vaivatonta, kun työntekijät ovat tuttuja ja tuntevat meidän järjestelmämme. Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa nivoslaisista”, Lintusaari kiittelee yhteistyön jatkuvuutta. 

Tarvetta luotettavalle sähköurakointipalvelulle?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi, ota yhteyttä Nikoon tai Pasiin!

Niko Nurmio

johtaja
Nivos Palvelut Oy

019 68 991 niko.nurmio@nivos.fi

Pasi Kakkonen

asennuspäällikkö

019 68 991 pasi.kakkonen@nivos.fi