Omavaraisemmaksi ekologisella aurinkoenergialla

Yrittäjä Tarmo Mikkola sai Nivoksen toimittamat aurinkopaneelit katolleen viime vuoden lokakuussa. Katolla kevättä vastaanottaa 40 paneelia, joista on tavoitteena saada tuotettua noin kolmasosa yrityksen energian tarpeesta.  

Mikkolan yritys Eero Mikkola Oy tarjoaa kuljetus- ja varastointipalveluja Mäntsälässä. 

Aurinkopaneelien hankinnan ohella Mikkolan yritys on siirtynyt maakaasusta maalämpöön. Muutos vähäpäästöisempään energiaan on siis ollut kokonaisvaltainen. Sen taustalla vaikuttavat sekä taloudelliset että ympäristösyyt, kertoo Mikkola.  

Mikkolan yritys on kiinteistyöyhtiö ja tiloja vuokrataan myös muille yrityksille. Aurinkoenergia on mieluisa ratkaisu tiloja käyttäville vuokralaisille. 

”Myös asiakkaillemme on tärkeää, että menemme eteenpäin kiinteistöidemme energiantuotannon omavaraisuudessa ja ekologisuudessa”, Mikkola toteaa. 

Mikkola kilpailutti useamman paneelitoimittajan ennen valintaansa. Nivoksen valinnassa painoi ennen kaikkea paikallisuus ja luotettavuus sekä aiempi asiakkuus. 

”Nivokselta käytiin tekemässä ennakkokartoitus, jossa muun muassa katsottiin paneeleille parhaat ilmansuunnat”, Mikkola kertoo. 

Kuvassa Saku asentamassa aurinkopaneeleita katolle

Meiltä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin 

Missä tilanteessa aurinkopaneelit yleensä tulevat harkintaan? Entä mitkä ovat yleisimmät kysymykset aurinkopaneeleista?  

”Suorasähköasiakkaat ovat luonnollisesti erittäin kiinnostuneita aurinkopaneeleista. Sähköautojen hankinta näkyy myös kysynnässä”, myyntipäällikkömme Kari Rissanen kertoo.  

Aurinkopaneelien tuotto ja takaisinmaksuaika ovat yleisimpien asiakkaita kiinnostavien kysymysten joukossa. Siihen vaikuttaa moni tekijä: paneelien määrä, katon suunta ja esteettömyys, sähkön hinta.  

Yleensä aurinkosähköjärjestelmän teho mitoitetaan niin, että järjestelmä maksaa itsensä mahdollisimman nopeasti takaisin. Esimerkiksi omakotiasujalle on tyypillisesti kannattavinta mitoittaa järjestelmä niin, että se vastaa mahdollisimman tarkasti kodin kesänaikaista kulutusta. Oppaistamme löytyy kattavasti lisätietoa.  

Paneelien käyttöikä ja katon sopivuus aurinkopaneeleille mietityttävät myös monia.

”Paneelit kestävät noin 30 vuotta, siitä lähdetään”, Rissanen kertoo.  

 Katon ikä, käytönaikainen huolto ja ilmansuunta vaikuttavat aurinkopaneelien hankintaan ja tuottoon.  

”Ammattilaiset kannattaa pyytää apuun kattoa tarkistamaan. Jos peltikatto on tehty 40 vuotta sitten, se voi silti olla parempi kuin 20 vuotta sitten tehty peltikatto.”  

Tämän ja monta muuta asiaa voi selvittää ammattilaistemme tekemässä alkukartoituksessa, joka sisältyy palveluumme!

Asiantuntijamme neuvoo ja toteuttaa!

Me hoidamme kaiken ilmaisesta kartoituskäynnistä avaimet käteen -toimitukseen asti. Toimimme Mäntsälässä ja lähialueilla (noin 50 kilometrin säteellä).

Kari Rissanen

myyntipäällikkö
aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput, sähköautojen latauspisteet

0400 328 229 kari.rissanen@nivos.fi

Kaipaatko lisätietoa aurinkovoimaloista?

Tutustu aurinkovoimalaoppaisiimme. Oppaat on suunnattu yrittäjille, kiinteistönomistajille ja kiinteistön asioista vastaaville.