Hallituksen puheenjohtajan katsaus 2023

Paikallinen energiayhtiö varmistaa sujuvan arjen haastavinakin aikoina

Viime vuosi oli edeltäjänsä tapaan haastava ja vaati myös Nivosta sopeutumaan jälleen alati muuttuviin olosuhteisiin, kuten korkojen nousuun ja kasvaviin pääomakuluihin. Myös Venäjän hyökkäyssodan seuraukset vaikuttivat tulokseen merkittävästi. Nivoslaiset vastasivat toimintaympäristön muutoksiin monin toimenpitein, kuten karsimalla toimintoja ja luopumalla omistuksesta tappiollisessa biokaasuyrityksessä. 

Vaikka vuoden 2023 kokonaistulos ei yltänyt tavoitteeseen, on ilahduttavaa todeta, että Nivos on nyt yrityksenä toimivampi kuin vuosi sitten ja vahvistunut entisestään perusliiketoiminnassaan. Nivos toimittaa Mäntsälän ja lähiseutujen asiakkaille luotettavasti ja laadukkaasti puhdasta vettä, lämpöä, sähköä ja tietoliikenneyhteyksiä – säästä ja tilanteesta riippumatta. Kun energiayhtiö ei näy meille kuntalaisille, kaikki on hyvin ja arki sujuu. 

Henkilöstön sitoutuminen ratkaisevaa muutosten läpiviennissä 

Omistajan ja yrityksen hallituksen näkökulmasta Nivoksen tulevaisuuden suunta näyttää valoisalta. Vaikka taloudelliset tulokset eivät ole vielä saavuttaneet täyttä potentiaaliaan, on Nivos vakaasti matkalla kohti parempaa tulosta. 

Nivos uudisti kuluneen vuoden aikana strategiaansa. Uusi strategia painottaa paikallisuutta ja keskittymistä ydintoimintoihin eli paikallisten sähkö-, vesi-, lämpö ja tietoliikenneverkkojen ja palveluiden kehittämiseen.  Näin Nivos haluaa olla mukana kasvattamassa Mäntsälän seudun elinvoimaa ja houkuttelemassa alueelle uusia asukkaita ja yrityksiä. 

Hallituksen puheenjohtajana haluan kiittää kaikkia nivoslaisia siitä, että he ovat vaikeankin vuoden aikana tehneet ahkerasti töitä paikallisten hyvinvoinnin eteen. Henkilöstön panos ja rakentava asenne ovat olleet ratkaisevia strategian uudistamisessa ja muutosten toteutuksessa. Myös Nivoksen hallitus on toiminut yhtenä tiiminä, ja päätökset on tehty rakentavasti keskustellen. Puhallamme kaikki yhteen hiileen. 

Nivos juhlii 100-vuotista taivaltaan vuonna 2026. Uskon vahvasti, että voimme juhlistaa satavuotisjuhlaa taloudellisesti vahvemmalla pohjalla ja omistajakunnalle osinkoa tulouttaen. 

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet osa tätä matkaa. 

Nivos hallituksen puheenjohtaja Kalevi Heinonen

Kalevi Heinonen, 
hallituksen puheenjohtaja