Nivos Vesi ja Lämpö myy Pukkilan ja Pornaisten kaukolämpöliiketoiminnan Loviisan Lämmölle

Nivos Vesi ja Lämpö Oy on allekirjoittanut sopimuksen Pukkilan ja Pornaisten kaukolämpöliiketoiminnan myynnistä Loviisan Lämpö Oy:lle 16.3.2022. Liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle 1.4.2022. alkaen. 

“Kaukolämmön toimitus asiakkaille jatkuu normaalisti eikä siihen tule katkoksia. Omistajanvaihdos ei edellytä mitään toimenpiteitä asiakkailta”, kertoo Nivos Vesi ja Lämpö Oy:n operatiivinen  johtaja Kimmo Rintamäki.

Nivos Palvelut Oy jatkaa edelleen Pornaisten ja Pukkilan alueiden kaukolämpölaitosten ja -verkon operoinnin parissa tuottaen palveluita Loviisan Lämmölle.

“Nivoksella on vahvaa paikallista osaamista, jota Loviisan Lämpö jatkossa hyödyntää kaukolämpölaitosten ylläpidossa ja operoinnissa. Kaukolämpöasiakkaista pidetään jatkossakin hyvää huolta”, Rintamäki sanoo.

“Näkemyksemme mukaan emme ole onnistuneet kehittämään Pornaisten ja Pukkilan alueen kaukolämpöä täysin tavoittelemallamme tavalla. Uskomme Loviisan Lämmöllä olevan työn jatkamiseen hyvät resurssit sekä vahva sitoutuminen tulevaisuuden investointitarpeisiin. He ovat Nivoksen lailla energia-alan aktiivisia toimijoita ja omaavat paljon kokemusta kaukolämpöliiketoiminnan kehittämisestä”, Rintamäki avaa myynnin taustoja.

”Toivotamme kaikki Pornaisten ja Pukkilan kaukolämpöasiakkaat tervetulleeksi asiakkaiksemme. Aloitimme Loviisassa matkan kohti fossiilivapaata lämmöntuotantoa ja olemme sitoutuneet jatkamaan tätä tärkeää työtä myös Pornaisissa ja Pukkilassa. Päätavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaillemme toimintavarmaa, ympäristöystävällistä ja vastuullisesti tuotettua kaukolämpöä niin tänään kuin tulevaisuudessakin”, Loviisan Lämmön toimitusjohtaja Mikko Paajanen kertoo.

Toiminnan siirtäminen Loviisan Lämpö Oy:lle vahvistaa Nivoksen strategian mukaista työtä kirittää fossiilivapaiden, omavaraisten energianlähteiden kehitystä.

Jatkossa Nivos keskittyy entistä vahvemmin Mäntsälän alueen kaukolämmön ja päästöttömien energiaratkaisujen kehittämiseen, kuten maakaasuriippuvuuden vähentämiseen ja kotimaisen bioenergian sekä uusiutuvan energian osuuden lisäämiseen.

Lisätiedot:

Marko Ahl, Nivos-konsernin toimitusjohtaja, puh. 019 68 991

Loviisan Lämpö Oy, toimitusjohtaja Mikko Paajanen, puh. 0400 320 908

Asiakkaille, yhteystiedot ja laskutusasiat:

Vikapäivystys häiriötilanteissa toistaiseksi ennallaan: puh. 050 386 3900

Asiakaspalvelu 1.4.2022 alkaen: puh. 0400 320 923, www.loviisanlampo.fi

Nivos huolehtii laskutuksesta toistaiseksi, viimeistään kesäkuun lopun jälkeen laskutus siirtyy Loviisan Lämmön hoidettavaksi. Loviisan Lämpö ilmoittaa asiakkaille uudet laskutusyhteystiedot. Muutos ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.