Kuvassa Nivos-konsernin toimitusjohtaja Marko Ahl

Kevät toi Mäntsälään valonpilkahduksia

Pitkän ja lumisen talven edetessä kohti kevättä olemme Mäntsälässä saaneet lukea kiinnostavia paikallisuutisia. McDonald’s rakentaa paikkakunnallemme ensimmäisen ravintolansa, ja lisäksi tänne on asettumassa jopa kaksi uutta datakeskusta sekä valtakunnallinen kauppaketju. Huomionarvoista on sekin, että huoltoasemien yhteyteen rakennetaan lisää latauspisteitä sekä henkilöautoille että raskaan liikenteen ajoneuvoille.

Kaikki nämä ovat merkkejä positiivisesta paikallisesta vireestä hankalan taloustilanteen keskellä. Näyttää siltä, että Mäntsälän hyvä logistinen sijainti, vahva sähköverkko ja toimiva infrastruktuuri houkuttelevat yrityksiä paikkakunnalle. Paikallisena energiayhtiönä tärkeä tehtävämme Nivoksella on auttaa kaikkia uusia tulokkaita – niin ihmisiä kuin yrityksiä – asettumaan ja menestymään Mäntsälässä ja lähiseuduilla.

Erityisesti uudet sähköverkkoon liittyjät tuovat etua myös nykyisille käyttäjille, sillä heidän myötänsä verkon käyttö tehostuu ja kustannukset jakautuvat useammille. Sähköä runsaasti käyttävien datakeskusten synnyttämästä hukkalämmöstä voidaan lisäksi tuottaa kaukolämpöä, jolloin se on käytännössä päästötöntä. Voimme siis toivoa, että yhä useammalla muuttoa harkitsevalla on Mäntsälä mielessään!

Työtä vastuullisen kasvun eteen

Huhtikuun 11. päivä oli Suomen ylikulutuspäivä. Tällöin me suomalaiset olimme kuluttaneet loppuun laskennallisen osuutemme uusiutuvista luonnonvaroista. Global Footprint Networkin vuosittain laskemat maailman valtioiden ylikulutuspäivät ovat tärkeä muistutus siitä, että kestävän kasvun eteen on tehtävä vielä paljon työtä.

Me Nivoksella haluamme edistää vastuullista kasvua ja vihreää siirtymää omalla toiminta-alueellamme. Paikallisten luonnonvarojen merkittävänä käyttäjänä pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintamme ympäristövastuullisuutta. Siksi olemme valinneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDG, Sustainable Development Goal) viisi tavoitetta, joita olemme sitoutuneet tukemaan toiminnassamme. Näitä ovat Puhdas vesi ja sanitaatio (SDG6); Edullista ja puhdasta energiaa (SDG7); Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja (SDG9); Kestävät kaupungit ja yhteisöt (SDG11); sekä Vastuullista kuluttamista (SDG12).

Kerromme toimintamme ympäristövaikutuksista vuosittain julkaistavassa vastuullisuusraportissamme. Raportissamme noudatamme kansainvälistä GRI-standardia (Global Reporting Initiative), joka tekee vastuullisuudesta helpommin analysoitavaa ja mitattavaa. Julkaisimme tänään uusimman vuoden 2023 GRI-vastuullisuusraporttimme. Jos toimintamme vastuullisuus kiinnostaa sinua, käy tutustumassa raporttiin.

Kaikki irti auringonvalosta

Nyt keväällä on sopiva hetki pohtia oman kiinteistön energiatarpeita. Avuksi tähän voi ottaa esimerkiksi nettisivuiltamme löytyvän aurinkolaskurin. Sen avulla voit selvittää, kannattaisiko kiinteistössäsi siirtyä aurinkoenergiaan. Me Nivoksella toimitamme aurinkopaneeleita Mäntsälään ja lähialueille hyvin kilpailukykyiseen hintaan ja asennamme mielellämme myös ilmalämpöpumppuja ja sähköauton latauspisteitä. Nauttikaamme pidentyvien päivien tarjoamasta lisävirrasta!

Marko Ahl
Kirjoittaja on Nivos-konsernin toimitusjohtaja


Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.