Vesihuollon kesätyöntekijämme Jonnan tervehdys

Alaa vaihtava ja uusien opintojen alkuvaiheessa oleva Jonna kertoo kesästään vesihuollon monipuolisissa tehtävissä sekä niiden hyödyistä tulevaa ajatellen.

Mitä opiskelet?

Opiskelen energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi LAB-ammattikorkeakoulussa – ensimmäinen vuosi vasta takana. Minulla on taustalla 10 vuoden työura toisella alalla, ja olen siis parhaillaan tekemässä alan vaihdosta. Aloitin uudenlaiset kesätyöt avoimin mielin!

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä kesän aikana. Minulla ei ole aiempaa kokemusta tämän alan työtehtävistä, joten kaikki on ollut täysin uutta. Muutamia kesän työtehtäviä mainitakseni olen esimerkiksi piirtänyt vesi- ja viemäriverkostoa Trimble NIS -ohjelmalla, päivittänyt laitetietokantaa, tehnyt venttiili- ja palopostitarkastuksia, tehnyt kyvettitestejä puhdistamolta lähtevästä jätevedestä ja ollut myös satunnaisesti apuna erilaisissa kenttätöissä. Perehdytys on ollut kattavaa ja kaikki ovat neuvoneet ja opastaneet mielellään.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuutta ajatellen?

Tulevaisuuden töiden kannalta kesätyö on ollut oikein hyvä kokemus. Oman alan työkokemusta on hyvä saada jo opiskeluaikana ja täällä on päässyt kattavasti tutustumaan sellaisiin töihin, joita tulevassa ammatissani voisin tehdä.

Millainen paikka Nivos on ollut työskennellä?

Tulisin mielelläni Nivokselle töihin uudelleenkin. Töihin on ollut aina kiva tulla, sekä työ on ollut mielenkiintoista ja mielekästä. Erityisesti olen pitänyt työtehtävien monipuolisuudesta. Työyhteisö on ollut myös todella mukava ja kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Kesä on mennyt hirmuisen nopeasti ja muutamia lomapäiviäkin on kyllä tullut pidettyä!

Mikä on ollut parasta?

Parasta Nivoksella työskentelyssä ovat olleet mielenkiintoiset työtehtävät, uuden oppiminen sekä tietysti ihan huiput työkaverit!