Valokuidun tie kotiisi on helppo ja vaivaton – näin rakennamme nopean ja luotettavan nettiyhteyden kotiisi

Valokuitu tuo kotiisi nopeimman mahdollisen nettiyhteyden, joka ei hidastu, ruuhkaudu tai pätki silloinkaan, kun olet keskellä etäpalaveria tai -luentoa tai vaikka lempisarjasi ratkaisuhetkiä. Valokuituliittymän tilaaminen kauttamme on sinulle iisiä: me hoidamme tarvittavat luvat, kaivuu- ja asennustyöt, ja sinun tarvitsee vain nauttia uudesta, nopeasta liittymästäsi.

Valokuitu on ohut, lasista valmistettu johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Kuituyhteys on huippunopea ja häiriötön. Se tarjoaa luotettavasti niin nykyiset palvelut, kuten huippunopean internetyhteyden ja kaapeli-TV:n, kuin tulevaisuuden asiointipalvelut. Se myös nostaa kiinteistösi arvoa.

”Valokuitu on osoittautunut fiksuksi valinnaksi viime vuosina, kun etätyöskentely ja -opiskelu sekä muu netin käyttö on lisääntynyt voimakkaasti. Valokuituyhteys ei ala tökkimään missään vaiheessa, vaan pysyy nopeana ja häiriöttömänä käyttäjämääristä ja kellonajasta riippumatta”, kertoo tietoliikennepäällikkömme Ismo Heiliö.

Kuvassa Nivoksen tietoliikennepäällikkö Ismo
Valokuituyhteys on huippunopea ja häiriötön, kertoo tietoliikennepäällikkömme Ismo Heiliö.

Meillä Nivoksella on jo yli kymmenen vuoden kokemus valokuituyhteyksien toimittamisesta asiakkaille. Kuitu Kotiin -yhteyden toimitusaika on keskimäärin kaksi kuukautta. 

”Valokuituyhteyden tilaaminen ja rakentaminen on sinulle asiakkaana vaivatonta kaikissa vaiheissa. Toimitus kattaa kaiken tarvittavan eli liittymän kaivuutyöt, asennuksen, asiakaspäätelaitteen ja liittymän kytkennän. Sen lisäksi tarvitaan vain kuukausimaksullinen valokuituyhteys halutulla yhteysnopeudella.”

Näin valokuituprojekti etenee

 1.  Kerro meille, että olet kiinnostunut valokuidusta

  Käy tarkistamassa valokuidun saatavuustilanne kotisivujemme saatavuuskartasta. Kun täytät palveluun kotiosoitteesi, saat tietää, onko valokuitu saatavilla alueellasi sekä tarjoushinnan tilauksellesi. Valokuituliittymän hinnat ovat alkaen 1 280 €. Voit myös soittaa suoraan nettitukeemme 019 689 944 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen nettituki@nivos.fi

 2. Seuraavaksi järjestämme luonasi katselmoinnin, jossa selvitämme yhdessä kanssasi kaivuureitin pihaasi.

  Jos sinulla on kysymyksiä esimerkiksi sen suhteen, miten kaapeli kotiisi tuodaan, millaisia laitteita tarvitset tai minkälaisen nopeuden valokuitu tarjoaa, järjestelmäasiantuntijamme Jari Arminen vastaa mielellään. Katselmus pyritään järjestämään mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen, yleensä jo parin päivän sisällä.

 3. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen suunnittelijamme suunnittelee kaapelin reitin ja hakee tarvittavat luvat. 

  Kotisi sijainnista riippuen valokuitukaapelin kaivaminen maahan voi edellyttää luvan kunnasta, ELY-keskukselta tai yksityisiltä maanomistajilta. Suunnitteluun, lupien hakemiseen ja kaivuu-urakoitsijan varaamiseen kuluu yleensä joitakin viikkoja.

 4. Kaivinkoneen saapuessa pihaasi urakoitsijamme ottaa sinuun yhteyden ja käy kanssasi vielä läpi kaivuureitin. 

  Urakoitsijamme tarkistaa, ettei pihaasi ole suunnitelman teon jälkeen tullut esteitä, kuten maalämpökaivoja, jotka tulee huomioida. Piha-alueella kaivuusyvyys on 50–70 senttiä.

  Valokuituyhteyksien rakentaminen painottuu huhtikuusta lokakuuhun. Kesällä hoidamme kaivuiden jälkityöt, mullituksen ja nurmikon kylvön, heti kaivuun jälkeen. Syksyllä on järkevää antaa kaivuujäljen levätä talven yli, sillä tarkkaankin täytetty kaivuujälki usein painuu kuopalle talven aikana. 

  Jos kaivuun vuoksi on uusittava asfalttia, työn ajankohta päätetään aina tapauskohtaisesti.

 5. Kun kaapeli on kaivettu talosi seinälle asti, urakoitsija ilmoittaa meille ja sovimme kanssasi sopivan ajan loppuasennukselle. 

  Uudemmissa rakennuksissa kuitukaapeli voidaan usein viedä suoraan tekniseen tilaan ja liittää sen kautta kiinteistön olemassa olevaan tietoliikenneverkkoon. Vanhemmissa taloissa seinään on yleensä tehtävä reikä, jota kautta kuitukaapeli tuodaan sisään ja kytketään kiinni asiakaspäätelaitteeseen eli modeemiin. Laitteeseen voidaan liittää esimerkiksi televisio kaapeli-tv-yhteyttä varten, tietokone tai pelikonsoli verkkokaapelilla tai langattoman verkon reititin ja tukiasema. Kun asentajamme poistuu, nettiyhteytesi toimii sovitulla nopeudella.

 6. Jos asennuksen jälkeen tarvitset apua liittymäsi suhteen, voit aina soittaa nettitukeemme 019 689 944. 

  Mikäli ongelmasi ei ratkea etäyhteydellä, voimme sopia kotikäynnistä luonasi. Valokuituverkossa ongelmia on hyvin harvoin, ja yleensä ongelman taustalla on laitteen toimintahäiriö tai laiterikko.

Kiinnostaako valokuitu, mutta asut haja-asutusalueella? Ota meihin yhteyttä!  

Kuitu Kotiin -valokuituverkkomme toimii jo useilla haja-asutusalueilla. Jos alueellasi ei vielä ole saatavissa valokuituliittymää, niin ei huolta – laajennamme verkkoa jatkuvasti kysynnän mukaan myös taajamien ulkopuolella. 

”Kannustamme valokuituyhteydestä kiinnostuneita kertomaan meille asiasta, sillä haja-asutusalueella asukkaiden oma aktiivisuus on ratkaisevan tärkeää. Mitä useampi alueen asukas ilmaisee kiinnostuksensa, sitä varmemmin aloitamme yhteyksien rakentamisen”, tietoliikennepäällikkömme Ismo Heiliö vinkkaa.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi valokuituyhteyteen lomakkeella valokuituliittymä haja-asutusalueelle -sivullamme. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, vaan lopullinen tilaus tehdään yhdessä myyjämme kanssa.

Jari Arminen

järjestelmäasiantuntija
valokuitu ja tv-palvelut

050 386 3961 jari.arminen@nivos.fi

Kuitumyynti ja nettituki

Palvelemme kaikissa netti- ja tv-palveluihimme liittyvissä asioissa puhelimitse ma-pe klo 8-16.

019 689 944 nettituki@nivos.fi