Kuva värillisistä puukynistä

Tällä viikolla tokaluokkalaisille opetetaan perustietoja ja -taitoja energiasta

Valtakunnallinen energiansäästökampanja käynnistyy tänään 10.10.2022. Tällä teemaviikolla ympäri Suomen opetetaan tokaluokkalaisille tärkeitä perustietoja ja -taitoja energiasta. Lahjoitimme kaikille halukkaille Mäntsälän alueen tokaluokkien opettajille ja oppilaille opetuspaketin.  

Tuemme energiaopetusta tarjoamalla alueemme tokaluokkalaisille opetuspaketit

Me Nivoksella osallistuimme jälleen kampanjaan tarjoamalla kaikille halukkaille Mäntsälän alueen tokaluokkalaisille ja luokkien opettajille Hei, kaikki toimii -opetuspaketin. Olemme monen muun energia-alan toimijan tavoin tukemassa energiaopetusta lahjoittamalla tämän kiitetyn opetuspaketin oman alueemme tokaluokkalaisille.

Opetuspaketin materiaaleissa perehdytään energia-käsitteeseen, energian tuottamiseen ja kuluttamiseen, energian käytön aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin sekä energian säästötapoihin. Tavoitteena on lisätä lasten tietämystä energiasta, sen käytöstä ja erityisesti energian säästämisestä. 

Tokaluokkalaisten lisäksi myös koko muu koulun väki voi osallistua valtakunnallisen Energiansäästökampanjan viettoon ja napata koulun energiasyöppöjä.

Valmiin materiaalipaketin, pelien ja leikkien avulla on helppoa ja hauskaa ottaa haltuun perustietoja energiasta, sen tuotannosta sekä järkevästä käytöstä ja säästämisestä. Opetuspaketissa on valmis tuntirunko koko viikoksi ja materiaaleista riittää hyödynnettävää kaikille alakoulun vuosiluokille. 

Olemme olleet mukana yhteistyössä jo useita vuosia, koemme aiheen erittäin tärkeäksi ja tänä vuonna myös erityisen ajankohtaiseksi. Haluamme auttaa myös uusia sukupolvia ja tulevia asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja, energiaa ja ympäristöä säästäviä tekoja – asumisen, elämisen ja arjen mukavuudesta tinkimättä.

Lisätietoja tokaluokkalaisten energiansäästöviikosta ja opetusmateriaaleista löydät Motivan sivuilta.

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.