Sähköverkkoalueen raivaustöitä maassa ja ilmassa – näillä alueilla etenemme kesällä

Sähköverkko on huoltovarmuuden kannalta elintärkeää infrastruktuuria, jota on jatkuvasti huollettava, ylläpidettävä ja kehitettävä. Huolehtimalla sähköverkon huolto- ja tarkastustöistä varmistamme, että sinulle siirtyy sähköä turvallisesti ja katkotta. Kesällä 2024 toteutamme verkonraivausta niin maanpinnalla kuin helikopterisahauksinkin.

Sähköverkon johtoalueiden puuston raivaustyöt ovat oleellinen osa huolto- ja ylläpito-ohjelmaamme. Näin estämme korkeiden ja huonokuntoisten puiden kaatumisen sähkölinjoille ja sen, etteivät oksat pääse hankaamalla vaurioittamaan sähkölinjoja.

Sähköverkon raivaustöiden osalta teemme kesäkuussa helikopterisahauksia. Toteutamme helikopterisahauksia eri puolilla sähköverkkoaluettamme: Kotkakorvessa, Ohkolassa, Sälinkäällä, Lukolla, Alhonkulmalla, Halkiassa ja Levannolla. Sahaukset ajoittuvat näillä näkymin juhannusviikolle. Viestimme asiasta tarkemmin alueiden asiakkaillemme tekstiviestitse. Mahdolliset häiriöt ovat melko pieniä ja paikallisia, joskin esimerkiksi eläimet saattavat reagoida helikopterin pörinään.

Normaalia, maastossa ja kaduilla tehtävää verkonraivausta teemme kesän aikana ympäri sähkön jakeluverkkoaluettamme. Lisäksi suoritamme sähköverkon tarkastustöitä Mäntsälän ja Järvelän keskustan alueella. Keskitymme kohteisiin, joissa puusto ja kasvit ovat liian lähellä sähkölinjoja. Häiriöt ovat vähäisiä tarkastajiemme pysyessä pääosin katualueella.

Pyrimme aina huomioimaan ympäröivän luonnon niin hyvin kuin mahdollista. Kaadettu puusto jää maanomistajan omistukseen ja paikalta poistettavaksi. Suosittelemme kaadettujen puiden hyötykäyttöä.

Lisätiedot käyttöpäälliköltämme Petri Sorjoselta: petri.sorjonen@nivos.fi

Tiesitkö, että sähköverkossamme sähkökatkojen pituus per asiakas vuonna 2023 oli vain 7,75 minuuttia! (Valtakunnallinen keskiarvo vuonna 2022 oli 53 minuuttia, 2023 keskiarvoa ei vielä saatavilla)

Me Nivoksella teemme jatkuvasti parhaamme, että sähköä virtaa käyttöösi luotettavasti ja taukoamatta. Vika- ja häiriötilanteissa älykäs sähköverkkomme osaa hälyttää asiantuntijamme toimiin välittömästi. Saamme siis tiedon sähköverkon vioista jo usein, ennen kuin niiden vaikutukset ovat edes havaittavissasi. Ammattitaitoiset asentajamme ovat hälytysvalmiudessa ja ryhtyvät korjaustoimiin heti tarpeen tullen mahdollisimman ripeästi.