Sähköverkko – palvelu vai välttämätön paha?

Oletko tullut ajatelleeksi, että toimiva sähköverkko on itse asiassa ympärivuorokautinen palvelu? Jotta voisit käyttää sähköä kotonasi, pitää sähköverkon toimia vuorokauden jokaisena tuntina. Toiminta edellyttää, että verkosta pidetään huolta joka hetki.

Arkisia asioita ei tule ajateltua palveluna, mutta tarkemmin ajateltuna itselleni esimerkiksi saunominen on elämys, jonka toimiva sähköverkko takaa. Harva asia on niin rentouttavaa kuin omassa kotisaunassa saunominen kiireisen työviikon jälkeen. Palvelumaksulla eli sähkönsiirtomaksulla saat kotonasi sähköä aina silloin kuin haluat

Moni pitää sähkön toimitusta itsestäänselvyytenä. Vasta sähkökatkos osoittaa, miten tärkeä toimiva sähköverkko on. Jopa vessa lakkaa vähitellen toimimasta ilman sähköä, samoin käy nettiyhteydelle. Sekä kuituverkon komponentit ja mobiiliverkon tukiasemat tarvitsevat sähköä. Ne ovat useimmiten varmennettu kestämään muutamien tuntien katkot, mutta jos katko jatkuu pidempään, pian ei toimi nettikään.

Joillekin varma sähköntoimitus on niin tärkeää, että siitä riippuu koko bisnes tai jopa elämä. Ilman sähköä kaupoissa kassakoneet eivät toimi ja koneet pysähtyvät tehtaissa. Joku voi tarvita sähköllä toimivaa hengityskonetta.

Sähköverkkoa pitää ylläpitää ja huoltaa jatkuvasti, jotta se toimisi myös tulevaisuudessa. Me Nivoksella käytämme joka vuosi miljoonia euroja ja lukemattomia työtunteja, jotta verkko toimii moitteettomasti kellon ympäri. Monet palvelut ja laitteet korjataan vasta seuraavana arkipäivänä, mutta me korjaamme sähköverkon aina välittömästi saatuamme tiedon viasta ajankohdasta tai säästä riippumatta.

Mihin sinä käytät rahaa? Itselleni tärkeää on, että kotona on hyvä olla ja kaikki toimii. Tilaan myös sarjakuvalehtiä. Suosikkejani ovat Tex Willerit. Maksan mielelläni toimivasta sähköverkosta. Pimeässä ei näe lukea.