Aurinkopaneelit Vireus kuntokeskuksen katolla

Oma aurinkovoimala jumppaa vastuullista sähköä kuntokeskuksen arkeen

Yrittäjä Heli Kallio asennutti kaiken kaikkiaan huimat 162 aurinkopaneelia kuntokeskuksensa katolle Mäntsälään. Nivos toteutti aurinkovoimala-projektin suunnittelusta asennukseen asti. Aurinkovoimala otettiin käyttöön heinäkuussa, ja jo parin kuukauden jälkeen Heli voi todeta voimalan olleen loistava hankinta

”Aurinkoinen kesä on tuonut paneeleista parhaat hyödyt irti. Voimala on ehtinyt jo tuottaa reilussa parissa kuukaudessa 13 000 kWh, mikä on varsin mukava määrä”, hän iloitsee.

Neljä kunnon syytä hankkia oma aurinkovoimala

Heli Kallio innostui aurinkopaneeleista, koska ne tuottavat ympäristöystävällistä sähköä. Kuntokeskuksen katto oli helppo todeta erinomaiseksi paikaksi aurinkopaneeleille: päiväaurinko kun paistaa katolle esteettä, ja isolle alueelle.

Heli myös tiesi, että voimala tulee pitkässä juoksussa edullisemmaksi kuin monet muut tavat tuottaa sähköä. Paneelien asentaminen oli siis taloudellisestikin järkevää. Pitkäaikainen ja toimivaksi todettu yhteistyö Nivoksen kanssa teki lopullisesta päätöksestä helpon: ”Haluamme myös tukea oman kunnan palveluita aina kun se on mahdollista”, Heli mainitsee.

Painavat ympäristöhyödyt tiskiin

Vireus haluaa viestiä aurinkopaneelien ympäristöhyödyistä myös salilla ahertaville kuntoilijoille. Infonäyttö on tähän mainio ratkaisu. Asiakkaat näkevät aurinkopaneelien tuottaman hyödyn Vireuksen aulan infonäytöltä, ja saavat iloisista faktoista lisää virtaa omaankin kuntoiluunsa! Näytöllä näkyy aurinkovoimalan tuottama energia ja erilaisia vertailukuja ympäristöhyödyistä, muun muassa hiilidioksidipäästöjen pienenemisestä.

Infonäytöt ovat osa Nivoksen aurinkovoimaloiden Premium-pakettia. ”Infonäyttö on helppo tapa viestiä asiakkaille vastuullisesta toiminnasta, kertoa konkreettisesti, että yritys luottaa ympäristöystävälliseen aurinkosähköön. Yritys pystyy havainnollistamaan ympäristöhyödyt reaaliaikaisesti ja hyödyntämään tietoja viestinnässään,” kertoo tuotepäällikkö Jerkko Starck Nivokselta.

Jerkko arvioi, että Vireuksen kuntokeskuksen katolle asennettu aurinkovoimala tuottaa sääoloista riippuen noin 25 000 – 35 000 kilowattituntia sähköä vuodessa. ”Iso aurinkovoimala maksaa itsensä takaisin elinkaarensa aikana neljästä viiteen kertaan. Järjestelmien hinnat ovat viime vuosina tulleet hyvin kilpailukykyisiksi”, hän huomauttaa.

Tuttu kaveri tukee hikisessäkin paikassa

Voimalan rakentaminen ei juuri tuottanut pään vaivaa Heli Kalliolle. Yhteistyö nivoslaisten kanssa sujui mutkattomasti ja Heli sai Nivokselta arvokasta tukea esimerkiksi investointitukea voimalalle hakiessaan.

”Projekti on ollut erittäin onnistunut. Asentaminen sujui sovitusti, aikataulussa ja niin, ettei minun tarvinnut puuttua siihen millään tavalla. Olen saanut aina tarvitsemiani ohjeita ja voin luottaa siihen, että minua tuetaan jatkossakin.”

Nivos suunnitteli aurinkovoimalan koon siten, että lähes kaikki tuotettu aurinkoenergia pystytään hyödyntämään kuntokeskuksen omaan tarpeeseen. Tämä on myös kustannustehokkain vaihtoehto. ”Esimerkiksi kesällä meidän on viilennettävä tiloja, jotta asiakkailla on mahdollisimman mukava kuntoilla meillä”, Heli kertoo.

Vireuksen asiakkaat ovat kommentoineet infonäyttöä ja aurinkopaneeleita selvästi kiinnostuneina.

”Esimerkkimme on saanut myös asiakkaamme kiinnostumaan aurinkovoimaloista. Aurinkopaneelithan ovat todella hyvä investointi: ympäristöystävällinen ja taloudellinen sellainen”, summaa Heli Kallio, aurinkoisena tietenkin.

Kuntokeskus Vireus tarjoaa monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluita Mäntsälän keskustassa. Saman katon alta asiakas löytää niin kuntosalin, ryhmäliikuntapalvelut, fysioterapiaa kuin lasten monipuolisen lähiliikuntapaikka Velmumestan. Tiloja Vireuksella on yhteensä n. 1600 neliömetrin verran!

Kiinnostuitko aurinkopaneeneista?

Kari Rissanen

myyntipäällikkö
aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput, sähköautojen latauspisteet

0400 328 229 kari.rissanen@nivos.fi