Nivos myy osuutensa Palopuron Biokaasun liiketoiminnasta Metenerille

Mäntsäläläinen Nivos Energia Oy on myynyt omistusosuutensa Palopuron Biokaasu Oy:sta sekä Hyvinkään Palopurolla sijaitsevan luomubiokaasun tankkausaseman Metener Oy:lle. Biokaasun jakelu tankkausasemalla jatkuu normaalisti uuden omistajan johdolla.

Nivos Energia ja biokaasuteknologiatoimittaja Metener sopivat kaupasta kesäkuussa. Nivoksen päätös luopua Palopuron biokaasulaitoksen omistuksesta ja laitoksen yhteydessä toimivasta tankkausasemasta tukee yhtiön tavoitetta keskittyä strategiansa mukaisten liiketoimintojen kehittämiseen.

Hyvinkäällä Knehtilän luomutilalla toimiva Palopuron biokaasulaitos on valtakunnallisesti harvinainen ja innovatiivinen. Se tuottaa viherlannoitusnurmesta sekä hevosen- ja kananlannasta polttoainetta kaasuautoilijoille ja lämpöä maatilalle. Laitoksen omistaa Palopuron Biokaasu Oy, jonka ovat perustaneet Nivos Energia Oy, Knehtilän tila, Metener Oy ja Lehtokummun tila. Laitosta ja tankkausasemaa perustettaessa Metener toimitti niissä tarvittavat teknologiat sekä vastasi niiden rakentamisesta.

Nivoksen omistusosuuden yhtiöstä ostanut Metener jatkaa Palopuron biokaasulaitoksen ja tankkausaseman toiminnan ylläpitoa ja kehittämistä. Liiketoiminnan siirto ei vaikuta esimerkiksi tankkaamiseen Palopurolla. Kaasun saatavuudesta ja hinnasta saa jatkossakin ajankohtaista tietoa Palopuron Biokaasun omilta verkkosivuilta

”Palopuron biokaasulaitoksen ja biokaasun tankkausaseman rakentaminen ja kehittäminen ovat tarjonneet meille nivoslaisille mahdollisuuden kartuttaa entisestään energia-alan operatiivista osaamistamme. Samaan aikaan uudenlaisen energiatuotannon mallin skaalaaminen kannattavaksi on haastavaa. Uskon, että Metenerilla on biokaasuteknologian edelläkävijänä hyvät edellytykset jatkaa toiminnan kehittämistä ja tankkausaseman asiakkaiden palvelua”, sanoo Nivos Energian johtaja Juha Voho.

”Palopuron Biokaasusta luopumisen myötä me Nivoksella voimme entistä paremmin keskittyä paikallisten verkkojen ja palveluiden kehittämiseen strategiamme mukaisesti. Tavoitteenamme on toimittaa vastuullisia energia- ja lämmitysratkaisuja, sähköä, vettä ja valokuitua, jotta asuminen, yrittäminen ja arki olisi asiakkaillemme helppoa”, Voho toteaa.

Lisätietoja: 
Juha Voho, johtaja, Nivos Energia Oy, puh. 019 68 991