Kuvassa konsernin toimitusjohtaja Marko

Nivos aloittaa muutosneuvottelut toimintansa uudelleenjärjestämiseksi

Energia-, vesi-, sähkö- ja verkkoyhteyksiä tarjoava mäntsäläläinen Nivos Oy aloittaa muutosneuvottelut. Yhtiön tavoitteena on toiminnan uudelleenorganisoinnin ja kustannussäästöjen avulla varmistaa laadukkaat ja kilpailukykyiset palvelut asiakkaille myös tulevaisuudessa.

Muutosneuvottelut koskevat koko Nivos-konsernia ja sen 80 työntekijää. Mäntsälän kunnan omistamaan monialayhtiöön kuuluvat Nivos Energia Oy, Nivos Palvelut Oy, Nivos Verkot Oy ja Nivos Vesi ja Lämpö Oy.  Muutosneuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Alustavan arvion mukaan neuvotteluiden tuloksella voi olla vaikutusta 10–20 työntekijän työsuhteeseen.

Hukkalämmön osuuden pienentyminen Nivoksen kaukolämpöverkon energialähteenä, fossiilisten polttoaineiden kallistuminen, uusien liiketoimintojen odotettua heikompi tuottavuus ja rahoitusmarkkinoiden näkymät aiheuttavat yhtiölle merkittävää kustannusten nousua.

”Muutosneuvotteluiden tavoitteena on Nivoksen talouden vakauttaminen. Pyrimme neuvotteluissa löytämään yhdessä henkilöstön kanssa fiksumpia ratkaisuja toimintamme ja resurssiemme järjestämiseksi uudelleen”, sanoo Nivos Oy:n toimitusjohtaja Marko Ahl.

”Tavoitteenamme on, että peruspalvelumme toimivat asiakkaillemme jatkossakin yhtä laadukkaasti, luotettavasti ja edullisesti kuin tähän saakka. Yhtiön talouden vakauttaminen mahdollistaa sen, että palveluiden kehittämiseen voidaan investoida myös tulevaisuudessa”, Ahl toteaa.

Nivoksen tavoitteena on saada muutosneuvottelut päätökseen elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: Marko Ahl, Nivos Oy:n toimitusjohtaja, puh. 019 68 991, marko.ahl@nivos.fi