Minun polkuni: Kari Kärpänen

Kari Kärpänen, sähköasennusmestari, luottamusmies

Nivoksella työnteko on vapaata ja vaihtelevaa

”Ei paljon puutu kolmestakymmenestä vuodesta täällä. Aloitin sisäsähköasentajana eli sähköistin asiakkaiden taloja. Ensimmäiset kymmenen vuotta olin pääasiassa asennuspuolella, suurimmat työkohteet olivat Mäntsälän kunnan koulut. Kun yhtiö hankki Naarkosken ja Halkiankosken vesivoimalaitokset, niiden huolto ja korjausvastuu siirtyi minulle.

Työ on muuttunut paljon, mutta hyvä työ onkin minusta vaihtelevaa. Virallinen työpisteeni on mittarointitiimissä, mutta olen aika itseohjautuva ja tiedän, missä työpanostani tarvitaan. Meillä on hyvä luottamus esihenkilöni kanssa. Nykyään mittauskeskusten asennukset, kaukoluku-mittarien vaihdot sekä toimitalon huoltovastuu kuuluvat työtehtäviini.

Tärkeä osa työtä ovat päivystykset. Niitä tulee muutama viikko vuodessa. Silloin on oltava 24 tuntia lähtövalmiudessa: päivät töissä ja yöllä valmiina vastaamaan puhelimeen. Eikä koskaan voi tietää, mitä tulee, mutta aina on tartuttava toimeen. Tekniikka on onneksi kehittynyt niin paljon, että nykyään osaan usein jo puhelimessa kertoa, onko vika meidän vai asiakkaan verkossa.

Nuorena olin tehtaalla töissä monta vuotta, se riitti minulle. Täällä työnteko on tavallaan vapaata, saa kulkea luonnossa ja korjata vikoja. Tosin metsään on lähdettävä vaikka kuinka sataisi ja myrskyäisi. Silti tämä on minusta tosi mahtavaa.”