Kaukolämpö

Lämmityskausi lähestyy – näillä vinkeillä säästät energiaa!

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä sinulle, yhteiskunnalle ja ilmastolle. Me Nivoksella haluamme auttaa sinua tarjoilemalla ajankohtaisia käytännön vinkkejä, joilla voit pienentää energiankulutustasi. 
 
Juuri nyt kannattaa aloittaa valmistautuminen pimenevään syksyyn ja lähestyvään lämmityskauteen:

  • Tarkista lämmityslaitteiden toimivuus. Tee tarvittavat huoltotoimet sekä tarvittaessa korjauta järjestelmät ammattilaisella ennen lämmityskauden alkua. 
  • Tarkista ovien ja ikkunoiden tiivisteet. Vaihda rikkoutuneet uusiin.
  • Säädä kotisi lämpötilaa. Alentamalla huonelämpötilaa yhdellä asteella säästät viisi prosenttia lämmitysenergiaa! Alenna reilusti lämpötilaa kaikista aputiloista (varastoista, autotalleista) sekä asuinhuoneista, joita et käytä aktiivisesti. Huolehdi kuitenkin aina siitä, että vesimittaritilassa on lämmintä ettei vesimittarisi pääse jäätymään.
  • Käy läpi kotisi valaisimet ja varmista, ettei käytössäsi ole enää vanhanaikaisia hehkulamppuja. Jos on, ne kannattaa vaihtaa energiatehokkaisiin ledeihin.
  • Tarkista pihavalaisimien ja niiden ajastimien kunto. Ulkovalaistusta kannattaa käyttää vain silloin, kun se on tarpeen.  
  • Jos sinulla on tulisija, hanki ja varastoi kuivia polttopuita talveksi.
  • Aloita viimeistään nyt säännöllinen sähkönkulutuksen seuraaminen Nivos Online -palvelussa. Kulutusseuranta auttaa ymmärtämään, mihin ja milloin sähköä kuluu kotonasi. Tiedon pohjalta voit tehdä tietoisia valintoja sekä varmistaa, että energiansäästötoimesi todella tehoavat.
  • Hyödynnä laitteiden aikaohjauksia ja ajastimia. Erityisesti paljon sähköä kuluttavien laitteiden käyttöä on tarpeen ajoittaa niihin hetkiin, kun sähköä tuotetaan edullisemmin ja puhtaasti tuuli- ja aurinkovoimalla. Sähkön säästäminen huippukulutuksen aikaan eli useimmiten arkipäivien aamu- ja iltapäivän tunteina on ajankohtaista ja tärkeää.  Näin toimimalla voimme kaikki vaikuttaa suotuisasti sähkön riittävyyteen. Ja mikäli sinulla on aikasähköön perustuva sopimus tai tuntikohtainen pörssisähkösopimus, voit näin säästää myös selvää rahaa!

Meidän suomalaisten energiankulutuksesta suurin osa muodostuu arkisista asioista eli asumisesta ja liikkumisesta. Siksi jo pienillä muutoksilla tapoihin ja tottumuksiin saa aikaan aitoja vaikutuksia: energiaa ja rahaa säästyy, ja samalla myös päästöt ja hiilijalanjälki pienenevät.

Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.