Järvelän sähköasema

Laajennamme sähköasemaa ja parannamme sähkön toimitusvarmuutta Kärkölässä

Kaksin aina kaunihimpi. Jotta asiakkaidemme sähkön saanti Järvelän seudulla ei olisi yhden langan varassa, nykyinen voimajohto saa Järvelän sähköaseman laajennuksessa kaverikseen uuden voimajohdon varmistamaan alueen sähkönjakelua. 

Käynnistimme Järvelän sähköasemakentän laajennustyöt maanrakennustöillä heinäkuussa. Kytkinkentän laajennuksella varaudumme uuden 110 kilovoltin voimajohdon tuloon. Samalla uusitaan sähköaseman ja vanhan kytkinkentän 30–40 vuotta vanhaa tekniikkaa, joka on tullut elinkaarensa päähän.  

Sähköaseman tehtävänä on muuntaa voimajohdon 110 kilovoltin jännite jakeluverkkoalueen 20 kilovoltin jakelujännitteeseen. Se taas muunnetaan jakelumuuntajilla 400 volttiin, jota asuinkiinteistöt tarvitsevat.  

”Toinen voimajohto varmistaa sen, että voimme syöttää yli 6000 asiakkaalle Järvelään, Kärkölän kirkonkylään ja Marttilan kylään sekä Hikiä, Hausjärven, Herralan ja Orimattilan nurkille sähköä, vaikka toinen voimajohto jostain syystä vikaantuisikin”, käyttöpäällikkömme Petri Sorjonen kertoo. 

Parhaillaan voimajohtohanke on suunnitteluvaiheessa ja kilpailutamme toimittajat vuoden vaihteen jälkeen. Työn toteuttaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta 2023 ja valmista voi odottaa vuonna 2024. 

Kuvassa työntekijämme Petri
Laajennustyö parantaa sähkön toimitusvarmuutta Kärkölässä, kertoo Petri Sorjonen.

Ensi vuoden työt vaativat jonkin verran keskeytyksiä sähkönjakeluun, joista ilmoitamme sekä kolme päivää että päivää ennen keskeytystä tekstiviestillä tai sähköpostilla.  

”Uusi voimalinja ja nykyisen tekniikan päivitys parantaa toimitusvarmuutta huomattavasti. Tulevaisuudessa voimme ylläpitää ja huoltaa verkkoa paremmin, kun emme ole enää yhden voimajohtohaaran varassa. Tarvittaessa ohisyöttö toiselta voimalinjalta onnistuu myös talviaikaan uutta reittiä pitkin”, Petri toteaa. 

Aloitimme Järvelän sähköaseman laajentamisen maanrakennustöillä. Vuonna 2024 asemalla komeilee kaksi voimalinjaa – uusi ja päivitetty.

Me Nivoksella teemme jatkuvasti parhaamme, että sähköä virtaa käyttöösi luotettavasti ja taukoamatta. Vika- ja häiriötilanteissa älykäs sähköverkkomme osaa hälyttää asiantuntijamme toimiin välittömästi. Saamme siis tiedon sähköverkon vioista jo usein, ennen kuin niiden vaikutukset ovat edes havaittavissasi. Ammattitaitoiset asentajamme ovat hälytysvalmiudessa ja ryhtyvät korjaustoimiin heti tarpeen tullen mahdollisimman ripeästi.