Kuvassa kesätyöntekijä Janne

Kesätyöntekijämme Janne vietti kesän tietoliikenteen parissa

Tässä jutussa tietoliikenteen parissa työskentelevä Janne kertoo, millaista on ollut tehdä kesätöitä meillä Nivoksella jo kolmatta kertaa.

Mitä opiskelet?

Sain toukokuun lopulla tieto- ja viestintätekniikan opinnot päätökseen Metropolian ammattikorkeakoulusta.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Tämä on kolmas kesä, kun olen Nivoksella töissä. Jokaisena vuonna olen ollut nettituessa valokuituverkon ylläpitohommissa. Eli jos asiakkaalla ei netti toimi, niin olen selvittänyt mistä vika johtuu ja miten se korjataan. Lisäksi olen jatkanut viime kesänä aloittamaani projektia, eli liittymien hallintatyökalun kehittämistä. Projektini parissa olen oppinut monia uusia asioita, esimerkiksi pilvipalvelujen integrointia.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuutta ajatellen?

Tämän kesän aikana olen vahvistanut osaamistani muun muassa ohjelmistokehityksen parissa. Aiempina kesinä olen oppinut monia asioita valokuituverkoista. Kesätöiden lisäksi olen opiskelujen ohella työskennellyt täällä osa-aikaisesti, joten Nivos on antanut minulle paljon arvokasta työkokemusta. Voin varmasti hyödyntää kaikkea täällä oppimaani tulevaisuudessa, oman alan hommissani.

Millainen paikka Nivos on ollut työskennellä?

Kesä on mennyt nopeasti ja olen viihtynyt täällä, kuten aikaisempina vuosinakin. Tunnelma täällä on kannustava ja mukava. Nivokselle on aina helppo tulla takaisin hyvän ilmapiirin ansiosta, sekä siksi, että olen päässyt työskentelemään samaan tuttuun porukkaan. Töitä tehdessä olen oppinut paljon erilaisia asioita tältä alalta. Myös avun kysyminen on helppoa, koska jokainen täällä auttaa mielellään.

Mikä on ollut parasta?

Kaikkien aiempien pointtieni lisäksi, Nivoksella on omasta mielestäni ollut parasta se, että täällä pääsee helposti osallistumaan eri asioiden kehittämiseen ja suunnitteluun. Ei siis tarvitse vain juuttua niihin työtehtäviin, joita on tullut tekemään!