Kuvassa kesätyötekijä Henrietta

Kesätyöntekijämme Henrietta teki töitä kaukolämmön parissa

Haastattelimme kaukolämmön parissa kesän työskennellyttä Henriettaa työjakson loppumetreillä. Tutustu Henrietan taustaan, työtehtäviin ja kokemuksiin. 

Mitä opiskelet?

Sain keväällä päätökseen kolmannen vuoden LAB ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan opinnot. Kaikki peruskurssit ovat paketissa ja jäljellä on enää muutama opintopiste harjoittelusta, projektikurssista ja viimeisenä tietenkin edessä on opinnäytetyö. Kesän aikana tulen suorittamaan harjoittelun ja projektikurssin, opinnäytetyöasioihin fokusoidun täysillä sitten syksyllä.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Tänä kesänä minulla on ollut mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä, jotka ovat ulottuneet laajasti eri osa-alueille. Viikoittain toistuvia työtehtäviä ovat olleet laitoskierrokset, joissa tarkistan erilaisia tietoja laitoksen toiminnan mukaan, sekä nuohoukset, joita teen kahdelle pellettilaitokselle

Kesän alussa sain mahdollisuuden suorittaa kaukolämpökaivojen tarkastuksen. Tarkastuksessa arvioitiin kaivojen kunto, paluusuunnan ja menoläpivientiventtiilien toiminta, ilmaukset, kiertoletkujen mahdolliset ongelmat sekä kaivojen tunnukset.

Kapuliin valmistui uusi biolämpölaitos vuoden 2023 alussa, ja minulle annettiin tehtäväksi dokumentoida sen komponentit. Lämpölaitoksen komponenttien dokumentointi on olennainen osa laitoksen tehokasta ja turvallista toimintaa. Olen huolehtinut dokumentoinnista niin, että jokainen komponentti lisätään oikean järjestelmän alle, ja luodaan siten selkeä ja järjestelmällinen luettelo laitteista. Kaikki komponentit varustetaan omilla tunnuksilla, jotka merkitään sekä järjestelmään että fyysisesti laitokseen tarroilla, jotka helpottavat komponenttien löytämistä tarvittaessa.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuutta ajatellen?

Tämä kesä on tarjonnut minulle arvokasta oppimiskokemusta ja mahdollisuuden kehittää taitojani eri tehtävissä. Koen, että olen saanut hyviä ja hyödyllisiä oppeja, joita voin hyödyntää tulevaisuudessa. Käytännön kokemusta ja teknistä tietämystä on karttunut mukaan todella hyvin koko kesän ajan.

Millainen paikka Nivos on ollut työskennellä?

Olen iloinen siitä, että sain kattavan perehdytyksen omaan työnkuvaani, ja rohkeasti pyydän apua, jos jokin asia ei ole muistissani tai vaatii lisäselvennystä. Työilmapiiri on kannustava ja positiivinen, töitä on kiva tehdä ja työnkuva on monipuolinen. Olen viihtynyt todella hyvin. Kesä on mennyt hirveän nopeasti. Nivos on ollut rento ja kannustava paikka työskennellä.

Mikä on ollut parasta?

Nivoksella parasta on ollut ihmiset, ilmapiiri ja monipuolisuus!