Tarkista kaukolämmön saatavuus
Kaukolämpöverkkomme kattaa Mäntsälän keskusta-alueen, Kapulin teollisuusalueen sekä Ruusutarhan ja Männikön asuinalueet. Tarkista saatavuus liittymien saatavuuskyselystä.
Kaukolämpöverkostoon liittyminen
Kaukolämpö on turvallinen ja huoleton lämmitysmuoto. Ota yhteyttä meihin jo suunnitteluvaiheessa, niin asiantuntijamme auttavat löytämään sinulle parhaat ratkaisut.
Kaukolämpöverkkomme kattaa Mäntsälän keskusta-alueen, Kapulin teollisuusalueen sekä Ruusutarhan ja Männikön asuinalueet. Tarkista saatavuus liittymien saatavuuskyselystä.
Autamme sinua kaikissa kiinteistösi lämmitykseen, sähköön ja veteen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä meihin jo suunnitteluvaiheessa, niin asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaat ratkaisut. On hyvä selvittää mahdollisimman aikaisin, voitko liittää kiinteistösi kaukolämpöön.
Kaukolämpöön liittymistä varten ota hyvissä ajoin tontin hankinnan jälkeen yhteyttä liittymäpalveluumme, niin laitetaan kaukolämpöasiasi kuntoon. Rakennamme kaukolämmön runko- ja liittymisjohtoja pääasiassa sulan maan aikana. Talvella lämpöä tarvitseviin uudisrakennuskohteisiin pyrimme rakentamaan liittymisjohdon jo edeltävän kesän aikana.
Kaukolämpöverkkoon liitettävässä kiinteistössäsi tulee olla vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kaukolämpöä varten kiinteistöösi on varattava myös tila lämmönsiirrintä varten. Lämmönsiirrin tulee sijoittaa kaukolämmön tulosuunnan puoleiselle rakennuksen sivulle (varmista tiedot meiltä), omalla ulko-ovella varustettuun, lämmitettyyn tekniseen laitetilaan. Tilavaraus teknistä tilaa varten on noin 5 m2. Tila tulee varustaa lattiakaivolla. Tekniseen tilaan voidaan tilan salliessa sijoittaa lämmönsiirtimen lisäksi esimerkiksi vesimittari. Kaukolämpömittaria varten tilaan on tuotava sinetöitävällä sulakkeella varustettu sähkönsyöttö, joka päätetään jakorasiaan. Teknisen laitetilan oven läheisyyteen tulee asentaa putkilukko, johon käy Nivoksen avain.
Ennen kaukolämpöliittymän kytkemistä, laadimme lämpösopimuksen, jossa sinä liittyjänä sovit kanssamme laitteiston liittämisestä lämpöverkkoon.
Mikäli kyseessä ei ole uudisrakennus, tarvitsemme myös aikaisemmat energiankulutustiedot (öljy: litraa/vuosi tai sähkö kWh/vuosi) sekä rakennusvuosi.
Me kaivamme ja rakennamme liittymisjohdon lämpöverkosta tekniseen laitetilaan tai muuhun sovittuun tilaan sekä hankimme ja asennamme kaukolämmön mittauslaitteet. Asiakkaana sinä puolestasi hankit lämmönsiirtimen tarvittavine varusteineen. Huolehdimme myös liittymisjohdon kaivannon esitäytöstä, ja sinulle jää kaivannon viimeistelytyöt.
Tilaathan noin neljä viikkoa ennen rakennuksen sokkelin hiekkatäyttöä meiltä nousukulmat (sokkelin alitusputket) ja asennathan ne paikoilleen ohjeiden mukaisesti.
Ennen sovittua liittymisajankohtaa olemme yhteydessä sinuun ja sovitaan yhdessä rakentamisajankohta ja reitti liittymisjohtoa varten. Sinun huolehdittavaksi jää, että sovittu liittymisjohdon reitti on vapaa kaikista johdon rakentamista haittaavista esteistä sekä maamassoista.
Vastuullasi on huolehtia kaukolämpölaitteiden hankinnasta, asentamisesta sekä liittämisestä mittauskeskukseemme.
Kiinteistösi lämmityslaitteiston valmistuttua on aika ottaa meihin yhteyttä ja tilata laitteiston painekokeen vastaanotto (painekokeen valmistelee putkiliike, 21 bar koepaine vaihtimessa noin tunnin ajan) sekä käyttöönottotarkastus.
Kaukolämpö voidaan ottaa käyttöön käyttöönottotarkastuksen jälkeen. Kaukolämpöä ei saa käyttää ilman laitteiston tarkastusta ja hyväksyntää. Luvattomasti käytetystä lämmöstä laskutamme asiakasta suurimman kulutusmahdollisuutensa mukaisesti.
Kiinteistön käyttämä lämpömäärä mitataan. Lämpöenergiamittarin osat ovat virtausanturi, lämpötila-anturit ja lämpömääränlaskin.
Virtausanturi mittaa kiertävän kaukolämpöveden määrän.
Lämpötila-anturit mittaavat jatkuvasti kiinteistöön tulevan ja sieltä palaavan veden lämpötiloja.
Lämpömääränlaskin laskee lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen kulutetun lämpöenergian virtausanturilta ja lämpötila-antureilta tulevien mittaustulosten perusteella. Lämpömääränlaskin ottaa automaattisesti huomioon lämpötilaa vastaavat veden tiheyden ja ominaislämmön.
Käytetty lämpö näkyy lämpöenergiamittarista megawattitunteina (MWh = 1 000 kWh, kilowattituntia). Kiinteistökohtainen lämpöenergian mittaus on tarkkaa ja luotettavaa.