K2 kerrostalon aurinkopaneelit asennettiin poikkeuksessisesti seinälle

K2-ekotalot: sijainti velvoitti rakentamaan Mäntsälän parhaat kerrostalot – siksi Nivos

Mäntsälän keskustaan nousseet uuden ajan kerrostalot Virtamo ja Lankila ovat monessa mielessä edistyksellisiä. On aurinkosähköä, hukkalämmöstä talteen otettua kaukolämpöä, valokuitunetti ja sähköautojen lataustolppia!

Miltä kuulostavat keskustan parhaat näköalat tarjoava kattoterassi ja asukkaiden juhlatilanakin toimiva saunaosasto vierashuoneineen ja kuntosaleineen? Entä kun yhtälöön lisätään vielä modernit ja toimivat energia- ja verkkoratkaisut taloyhtiössä? Hienoltahan se kuulostaa. Tällainen nykyaikaisen asumisen kerrostaloyhtiö on nyt totta Mäntsälässä ja mahdollista myös muualla Suomessa.

Nivoksen asiantuntemus mukaan jo suunnittelupöytään

K2-talojen suunnittelussa on asumismukavuuden lisäksi kiinnitetty erityistä huomiota kiinteistöjen energiaratkaisuihin. Rakennuttaja halusi kauas tulevaisuuteen kantavia ratkaisuja, joten Nivoksen energia-asiantuntija kutsuttiin suunnittelupöytään jo projektin alkuvaiheissa.

”Koska tontti sijaitsi Mäntsälän parhaalla paikalla, oli selvää, että kaiken muunkin tulee olla parasta mahdollista. Pohdimme eri vaihtoehtoja maalämmöstä lähtien ja suhtauduimme aluksi kaukolämpöön hieman epäillen”, kertoo Kari Järvenpää Finesco Investistä.

Meillä Nivoksella on kuitenkin tarjota ainutlaatuinen ratkaisui kiertotalouden hengessä toimitamme datalämpöä. Datalämpö kerätään talteen paikallisen datakeskuksen saleissa ja kierrätetään kaukolämpöverkkoon asiakkaillemme. Tässä mittakaavassa datakeskuksen lämmön kierrätys oli ensimmäinen maailmassa. Mikä parasta hiilidioksidipäästöt on alentuneet ja asiakkaiden kaukolämmön hintoja on voitu laskea.

”Datalämpö osui ideologisesti täysin nappiin oman ajattelumme kanssa, joten lopulta mikään muu vaihtoehto ei tullut edes kyseeseen. Nivokselta saimme kätevästi myös muut tarvitsemamme ratkaisut samalta luukulta”.

Rakennuttajalle erityisen hyvä uutinen onkin se, että energia- vesi- ja nettiratkaisuiden lisäksi meiltä löytyy jatkuvasti laajeneva valikoima innovatiivisia liiketoiminta-alueita. Myös Järvenpää arvostaa innovatiivisuuttamme:

”Nivoksella on rohkeutta lähteä kehittämään tulevaisuuden energia-alaa ja lähetä myös uusille urille, kuten nettiyhteyksien ja valokuidun toimittamiseen. Mäntsälään on hyvä rakentaa, koska rakennuttajana voin luottaa siihen, että kaikki ratkaisut on yhdessä mietitty viimeisen päälle”.

Aurinkopaneeleita ja sähköauton lataustolppia

K2-talojen julkisivuihin haluttiin asentaa nykyaikainen aurinkosähköjärjestelmä, jotta taloyhtiö saa ilmaisen aurinkoenergian talteen. Järvenpään mukaan paneelien asennuksessa tulee aina huomioida kokonaisuus energiantuotanto ja, että ne sopivat julkisivuun myös visuaalisesti. Toisinaan tämä tarkoittaa kompromisseja.

”Keskeisimmälle seinälle asennettiin Nivoksen toimittama, nimellisteholtaan 13 kilowatin aurinkosähköjärjestelmä. Siitä saadaan ilmaista energiaa yleisvalaistukseen, kiinteistön julkisiin tiloihin ja liiketilojen sähköistämiseen. Taloyhtiölle ja asukkaille aurinkosähkö on hyvä sijoitus ja lähes huoltovapaa investointi”, Kari Järvenpää kertoo.

Alakerran liiketilat ja talojen keskeinen sijainti Mäntsälässä houkuttelivat meidät myös laajentamaan omaa julkista sähköautojen latausverkostoa K2-talojen yhteyteen. Latauspisteet soveltuvat sekä täyssähkö- että hybridiautoille. Latauspisteet sisältävät paljon älyä, joka mahdollistaa järkevät lataussäädöt auton akun tilan mukaan.

”Latauspisteet ovat kaikkien alueella liikkuvien sähköautoilijoiden käytettävissä Virran sovelluksella. On hienoa olla myös näin mukana huolehtimassa siitä, että nykyaikaiset ratkaisut löytyvät Mäntsälän arjesta”, iloitsee liiketoimintajohtaja Sanna Kokkonen Nivokselta.

Kiinnostuitko aurinkopaneeneista?

Kari Rissanen

myyntipäällikkö
aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput, sähköautojen latauspisteet

0400 328 229 kari.rissanen@nivos.fi