Järvelän sähkölinjat pääsevät maan alle suojaan myrskyiltä

Heinäkuun ihanien hellepäivien lomaan mahtuu myös ukkosmyrskyjä, jotka pahalle päälle sattuessaan kaatavat puita sähköjohtojen päälle. Siksi me Nivoksella jatkamme nyt kesällä ja syksyllä sähkölinjojen maakaapelointia: maan alla johdot ovat turvassa myrskyiltä ja asiakkaamme säästyvät sähkökatkoilta. 

”Keväällä aloitetut maakaapelointiurakat Halkiassa Nummistentiellä, Levijärvellä Salustentiellä ja Tikkarossa Humalakorventiellä ovat valmistuneet tai parhaillaan valmistumassa. Myrskyvarman sähköverkon rakentaminen jatkuu kesällä ja syksyllä erityisesti Järvelän alueella”, kertoo Nivoksen projektointipäällikkö Jouni Kareinen. 

Käynnistimme kaivuutyöt heinäkuun alussa Koskisen lautatarhan ja sähköasema 2:n välisellä osuudella. Kesän kohteina ovat myös Ampumaradantien ja Koskisen lautatarhan välinen osuus sekä Mikkolantie Kärkölässä. Lisäksi kaapelointi on jo käynnissä välillä Kupsenkyläntie – Suonpääntie – Pornaistentie. 

Syksyllä vaihdamme ilmajohtoja maakaapeliin väleillä Tuiskuntie – Koukuntie – Metsä-Marttilantie ja Ampurata – Kutinkankaantie – Nummenkulma. 

Teemme työt siten, että niistä koituisi mahdollisimman vähän häiriöitä alueen asukkaille ja maanomistajille.  

”Ilmoitamme maakaapeloinnin aiheuttamista mahdollisista sähkökatkoista etukäteen. Kaivuutyöalueella varoitetaan liikennemerkeillä työkoneiden liikkumisesta”, Jouni muistuttaa. 

Peltojen keskelle jääneet sähköpylväät käymme purkamassa syksyllä, jolloin siitä on vähiten haittaa viljelijöille. Maakaapelointityöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Mahdolliset viimeistely- ja nurmetustyöt voivat keliolosuhteista riippuen siirtyä otollisempaan aikaan ensi kevääseen.