Kuvassa kesätyötekijä Henriikka

Henriikka kertoo kesästään asiakaspalvelu- ja viestintätiimissä

Tässä haastattelussa Henriikka kertoo kesästään monipuolisten asiakaspalveluun ja viestintään liittyvien tehtävien parissa.

Mitä opiskelet?

Muutin pari vuotta sitten Jyväskylään opiskelemaan kauppatieteitä. Pääaineena luen viestinnän johtamista ja sivuaineena markkinointia. Näiden opintojen lisäksi olen käynyt joitakin kursseja muilta tiedekunnilta, kuten yhteiskuntatieteiltä ja puheviestinnältä. Syksyllä alkaa kandidaatin tutkielman kirjoittaminen.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Kesän aikana olen tehnyt erilaisia työtehtäviä sekä viestintä- että asiakaspalvelutiimissä. Asiakaspalvelun puolella olen pääosin tehnyt veden- ja sähköverkon sopimusten omistajanvaihdoksia, sekä avannut näiden tiimoilta järjestelmiin asiakkuuksia ja käyttöpaikkoja. Silloin tällöin olen myös läpikäynyt postia tai auttanut muissa hommissa.

Viestinnän puolella olen tehnyt julkaisuja verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Olen mm. kirjoittanut omaa juttusarjaa siitä, mitä kaikkea Nivoksella tehdään, tiedottanut tulevista tapahtumista ja varoittanut mahdollisesti häiriöitä aiheuttavasta säästä. Lisäksi olen ottanut ja muokannut verkkosivuilla käytettäviä kuvia, sekä saanut tutustua Nivoksen pitkäjänteiseen viestintäsuunnitelmaan.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuutta ajatellen?

Tästä työkokemuksesta on ehdottomasti hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Taitavat kollegani ovat opettaneet kuvamuokkausohjelmien ja verkkosivujen käyttöä, sekä näyttäneet, miten koulussa oppimiani teorioita toteutetaan käytännössä. Tulevaisuuden työnhakua ajatellen on mahtavaa, että olen luonut konkreettisia tekstejä, kuvia ja julkaisuja, joilla pystyn todistamaan osaamistani.

Millainen paikka Nivos on ollut työskennellä?

Todella hyvä! Sain kattavan perehdytyksen kummassakin tiimissä, ja jokainen työntekijä on ottanut minut hyvin vastaan. Ilmapiiri on sellainen, että keneltä tahansa kehtaa pyytää apua, tarvittaessa vaikka useitakin kertoja. Täällä kannustetaan jokaista työntekijää kehittämään itseään. Pidän myös siitä, että olen vapaasti pystynyt aikatauluttamaan omia työtehtäviäni, sekä työskentelemään mieleni mukaan etänä tai paikan päällä.

Mielestäni on myös mukavaa, että täällä työskennellessä pääsee tutustumaan kaikkiin yrityksen toimialoihin. Enpä ennen kesää ajatellut oppivani valokuidun, vesihuollon ja sähköverkon toiminnasta näin paljoa!

Mikä on ollut parasta?

Parasta on ollut asiantuntijoiden kanssa työskentely, uuden oppiminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työskentelyyn.