Kuva värillisistä puukynistä

Energiansäästöviikolla tokaluokkalaisille opetetaan perustietoja ja -taitoja energiasta

Valtakunnallinen energiansäästöviikko käynnistyy tänään 9.10.2023. Teemaviikon aikana ympäri Suomen opetetaan tokaluokkalaisille tärkeitä perustietoja ja -taitoja energiasta. Lahjoitimme kaikille halukkaille Mäntsälän alueen tokaluokkien opettajille ja oppilaille energiaopetuspaketin.  

Tuemme energiaopetusta omalla alueellamme 

Vastuullisena paikallisena toimijana meille Nivoksella on tärkeää olla mukana tukemassa tulevaisuuden kuluttajien energiaopetusta. Osallistuimme jälleen monen muun energia-alan toimijan tavoin kampanjaan ja tarjosimme kaikille halukkaille Mäntsälän alueen tokaluokkalaisille ja luokkien opettajille Hei, kaikki toimii -opetuspaketin. 

Opetuspaketin materiaaleissa perehdytään energia-käsitteeseen, energian tuottamiseen ja kuluttamiseen, energian käytön aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin sekä energian säästötapoihin. Tavoitteena on lisätä lasten tietämystä energiasta, sen käytöstä ja erityisesti energian säästämisestä. 

Valmiin materiaalipaketin, pelien ja leikkien avulla on helppoa ja hauskaa ottaa haltuun perustietoja energiasta, sen tuotannosta sekä järkevästä käytöstä ja säästämisestä. Opetuspaketissa on valmis tuntirunko koko viikoksi ja materiaaleista riittää hyödynnettävää kaikille alakoulun vuosiluokille. 

Kuvassa energiaopetuspaketin materiaaleja

Olemme olleet mukana energiaopetusyhteistyössä jo useita vuosia, sillä koemme aiheen erittäin tärkeäksi. Haluamme auttaa myös uusia sukupolvia ja tulevia asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja, energiaa ja ympäristöä säästäviä tekoja – asumisen, elämisen ja arjen mukavuudesta tinkimättä.

Lisätietoja tokaluokkalaisten energiansäästöviikosta ja opetusmateriaaleista löydät Motivan sivuilta.

Lisää energiansäästövinkkejä

Fiksusta ja säästeliäästä energiankäytöstä on hyötyä meille kaikille. Kokosimme hyödyllisiä energiansäästöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä.