Mäntsälän Euromasterin katolla olevat aurinkopaneelit

Aurinkovoima on edelläkävijän valinta – Euromaster Mäntsälä saa virtaa omasta aurinkovoimalasta

Yrittäjä Arto Kauppisella on syytä aurinkoiseen hymyyn: hän asennutti viime kesänä Euromaster Mäntsälän liiketilan katolle oman aurinkovoimalan, joka on alkanut jo hyvää vauhtia maksaa itseään takaisin.

Euromasterin katolla komeilee yhteensä 75 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä rengasliikkeen ja katsastusaseman käyttöön. ”Mitoitimme 20 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän juuri liiketilan tarpeisiin sopivaksi”, kertoo Nivoksen myyntipäällikkö Kari Rissanen.

”Sähkönkulutus tässä kiinteistössä on vuosittain 120 000 kilowattitunnin luokkaa. Jos saamme laskettua kulutusta kymmenen tai hyvissä olosuhteissa kaksikymmentä prosenttia, niin kyllähän se sähkölaskussa näkyy”, Arto sanoo.

Edelläkävijä ei epäröinyt tarttua aurinkoenergiaan

Arto on tiettävästi ensimmäinen Euromaster-yrittäjä, jonka liiketoiminta pyörii osin aurinkovoiman avulla. Edelläkävijyys ei ole Artolle uutta: hän oli myös ensimmäinen Euromaster-yrittäjä, jonka liiketiloissa katsastusasema aloitti aikoinaan toimintansa. Lisäksi edistysmielinen Arto asennutti vastikään liiketilansa yhteyteen sähköautojen latauspisteen.

”Yritystoiminnassa pärjäävät ne, jotka kulkevat etunenässä pikemminkin kuin jälkijunassa”, Arto hymyilee.

Euromaster Mäntsälän yrittäjä Arto Kauppinen

Apu energiatuen hakuun ratkaisi tarjouskilpailun

Päätös lisätä auringonpaistetta yrityksensä sähkötilanteeseen ei syntynyt aivan hetken mielijohteesta. Arto pyysi tarjouksen aurinkopaneeleista kolmelta eri taholta, joista Nivos vei selvästi voiton.

”Nivoksen tarjous oli kustannustehokkain ja sen sai avaimet käteen -periaatteella. Viimeisen silauksen päätökselle antoi se, että Nivos myös auttoi energiatuen hakemisessa”, Arto kertoo.

Energiatuen määrä pieneni huhtikuussa 2019 viidellä prosenttiyksiköllä. Nivoksen vinkin ansiosta Arto ehti tehdä hakemuksen ennen kuin tuki laski. Lisäksi Nivoksen tuotepäällikkö Jerkko Starck auttoi yrittäjää tukihakemuksen sokkeloisessa viidakossa. 

”Ilman Nivosta tämä hanke ei välttämättä olisi toteutunut, ei ainakaan tällä aikataululla”, Arto kiittelee.

Aurinkovoimalan asentaminen sujui Arton mukaan äärettömän nopeasti eikä tuottanut minkäänlaista vaivaa yrittäjän päivään. Heinäkuussa asennetut paneelit pääsivät heti tositoimiin ja ehtivät kerätä vielä loppukesän ajan mukavasti auringonsäteitä. Arto suositteleekin mielellään Nivosta yrittäjille, jotka harkitsevat aurinkopaneeleja. 

”Kuka tahansa voi myydä aurinkopaneeleita, mutta kannattaa valita se, joka tarjoaa koko paketin”, Arto vinkkaa.

Euromaster Mäntsälä on rengas- ja huoltoliike, jonka tiloissa toimii myös katsastusasema. Syntyperäinen mäntsäläläisyrittäjä Arto Kauppinen on toiminut alalla jo vuodesta 1988.

Euromaster Mäntsälä on rengas- ja huoltoliike, jonka tiloissa toimii myös katsastusasema. Syntyperäinen mäntsäläläisyrittäjä Arto Kauppinen on toiminut alalla jo vuodesta 1988.