Aurinkopaneelien asentaminen nostaa talon arvoa

Aurinkosähköllä säästöä monessa suhteessa, sillä se on oiva tapa korvata osa pientalossa käytettävästä sähköenergiasta – myös Suomessa, jossa pimeän talven vastapainona saamme nauttia pitkästä valoisasta ajasta.

Aurinkopaneelien asentaminen nostaa talon arvoa

Martti Alaniemi oli ehtinyt jo pitempään miettiä aurinkosähköjärjestelmän hankkimista sähkölämmitteiseen omakotitaloonsa Mäntsälässä. Tuttavansa suosituksesta Alaniemi otti viimein viime syksynä yhteyttä meihin järjestelmän asentamiseksi.

Paljon tehoja ja mahdollisuudet vielä enempään

Avaimet käteen -ratkaisumme sisälsi 12 aurinkopaneelia asennettuna Alaniemen omakotitalon katolle. Yhteensä näistä muodostui 21 neliömetrin kokoinen, auringon valosta sähköä tuottava paneelikennosto.

Invertteriksi valittiin melko suuritehoinen, 5 kW:n invertteri. Näin tehokkaaseen invertteriin voidaan liittää vielä lähes puolet lisää aurinkopaneeleita, jos aurinkosähkön tuottoa halutaan myöhemmin lisätä.

Asennuspaikalla on väliä

Asennuspaikka kannattaa valita siten, että paneelit saavat mahdollisimman paljon valoa päivän aikana. Pienetkin varjot voivat aiheuttaa suuria pudotuksia tuotettavan aurinkosähkön määrässä, joten on erittäin tärkeää huomioida, ettei paneeleja ole varjostamassa esimerkiksi suuria puita. Energia-asiantuntijamme arvioi asennuspaikan yhdessä Alaniemen kanssa, jotta paneeleista saataisiin varmasti paras teho irti.

Alaniemi kertoo olevansa hyvin tyytyväinen yhteistyöhön kanssamme ripeästä asennuksesta aina jälkipalveluun saakka.

– Yhteistyö Nivoksen kanssa toimi kerta kaikkiaan ihan niin kuin pitikin. Paneeleiden asennus oli nopeaa, yhteensä aikaa kului noin 5–6 tuntia. Kaikki sujui jouhevasti ja siististi. Voin hyvillä mielin suositella.

Säästöä monessa suhteessa

Suomen olosuhteissa aurinkosähköjärjestelmä on loistava täydentävä energiamuoto: alkuinvestoinnin jälkeen se tuottaa ilmaista, puhdasta energiaa vuosikausiksi. Kesällä valoa ja sitä myöten auringosta saatavaa energiaa on täällä Pohjolassa niin reilusti saatavilla, ettei yksi kotitalous välttämättä pysty hyödyntämään sitä kaikkea. Silloin aurinkosähkön tuottajasta voi tulla myös sähkönmyyjä.

Alaniemi ei ole asettanut aikarajaa sille, milloin järjestelmän tulisi maksaa itsensä takaisin säästöinä sähkölaskuissa. Koska hänen aurinkosähköjärjestelmänsä on kytketty sähköverkkoomme, hän pystyy myymään omasta kotitaloudestaan yli jäävän sähkön meille. Suurin syy aurinkopaneelien hankkimiseen Alaniemellä olikin sähkölaskun pienenemisen ja sähkönmyynnin sijaan eräs toinen rahanarvoinen etu:

– Aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen nostaa talon arvoa aika lailla myyntitilanteessa joskus tulevaisuudessa, Alaniemi huomauttaa. – Ja totta kai tämä on myös ekoteko, hän myöntää.

Kiinnostuitko aurinkopaneeneista?

Kari Rissanen

myyntipäällikkö
aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput, sähköautojen latauspisteet

0400 328 229 kari.rissanen@nivos.fi