Arkesi sujuvuus on meille ykkösasia myös poikkeustilanteessa

Koronakriisi on mullistanut suomalaisten elämää ennennäkemättömällä tavalla. Taudin leviämisen ehkäisemiksi moni työntekijä on siirtynyt etätyöhön, koulua käydään nyt kotoa käsin ja riskiryhmiin kuuluvia on kehotettu karanteeniin. Kun kotona on saatavilla puhdasta vettä, lämpöä, sähköä ja toimivat nettiyhteydet, voi arki luistaa tilanteeseen nähden mahdollisimman normaalisti. 

Meille Nivoksella on ensiarvoista, että nuo sinulle tärkeät palvelut toimivat mahdollisimman häiriöttömästi kaikissa tilanteissa. Siksi oman toimintamme jatkuvuuden turvaaminen on kaikessa lähtökohtamme. Erilaisten poikkeustilanteiden ennakoinnin ja niihin soveltuvien toimintamallien pitkäjänteisen suunnittelun ja harjoittelun ansiosta meillä on jatkuva valmius korjata isompia ja pienempiä häiriöitä viiveettä ja riittävin resurssein.  

Tämä tarkoittaa sitä, että nyt poikkeusoloissakin saat meidät kiinni päivystysnumerosta kaikkina kellonaikoina. Esimerkiksi mahdollisen myrskyn aiheuttaman häiriön sattuessa olemme valmiit korjaamaan sen koko toiminta-alueellamme myös Uudenmaan ulkopuolella. 

Pidämme huolta sinusta, työntekijöistämme ja kumppaneistamme 

Toimintavalmiutemme ylläpitämisessä avainasemassa ovat omat työntekijämme ja kumppanimme sekä älykkäät järjestelmät ja riittävät kriisivarastot. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja pyrimme omalla toiminnallamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. 

Meille on nyt erityisen tärkeää pitää huolta henkilöstöstämme, jotta he pysyvät terveinä ja toimintakunnossa varmistamassa vesi-, lämpö-, sähkö- ja valokuituverkkojemme normaalin toiminnan. Etätöihin ovat siirtyneet kaikki nivoslaiset, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Samalla olemme suunnitelleet uusiksi kentällä työskentelevien asentajiemme toimintaa. Työmaille menemistä on jaksotettu, ja ennen asiakkaan luona tapahtuvia pakollisia asennuksia varmistamme, että työ voidaan suorittaa kenenkään terveyttä vaarantamatta. Emme toistaiseksi ota vastaan vieraita toimitiloissamme, mutta palvelemme asiakkaitamme tavalliseen tapaan verkossa ja puhelinsoiton päässä. 

Viranomaisten ohjeet ja terveysnäkökulmat huomioiden jatkamme toimintaamme mahdollisimman normaalisti ja tulevaisuuteen suuntautuen. Nivoksella on merkittävä työllistävä vaikutus, sillä emme voisi rakentaa, ylläpitää ja kehittää verkkojamme ilman kumppaneitamme. Heidän kanssaan täydensimme jo tilanteen alkuvaiheessa yhteisiä kriisivarastoja, joilla varmistamme kriittisten materiaalien ja varaosien saatavuuden. 

Kestävät ratkaisut kantavat kaikissa tilanteissa 

Koronakriisi osoittaa, miten tärkeää on pitää hyvää huolta ihmisten arjelle ja yhteiskunnan toimivuudelle tärkeistä verkoista. Me Nivoksella olemme panostaneet tulevaisuuden kannalta kestäviin ratkaisuihin, jotka ovat tässä tilanteessa jo näyttäneet kyntensä. Automaation avulla olemme rajanneet sähköverkon häiriöt, ja valokuituverkossamme on riittänyt ongelmitta kaistaa kaikille, vaikka netin käyttö on moninkertaistunut. Häiriöitä ei verkoissamme ole sattunut tavallista enempää eivätkä ripeät korjausaikamme ole pidentyneet. 

Meille Nivoksella vastuullisuus merkitsee huolenpitoa, ja pahan päivän varalle varautuminen on siksi osa arkeamme. Poikkeuksellisen haastava koronatilanne on tuonut esille myös konkreettisia kehityskohteita, joita olemme myös jo vieneet eteenpäin yhdessä kumppaneidemme kanssa. Näin voimme varautua entistä paremmin uusiin haasteisiin tulevaisuudessa. 

Jarno Virtanen
johtaja, Nivos Palvelut Oy