Kuvassa Nivoksen asiantuntijoita

Opiskelijoita oomme kaikki! Viemme energia-alaa eteenpäin paikallisten oppilaitosten kanssa

Meille Nivoksella on tärkeää panostaa yhteistyöhön paikallisten oppilaitosten kanssa – ja kehittää jatkuvasti myös omaa ammattitaitoamme. Haluamme omalta osaltamme kannustaa nuoria työelämään, ja tarjota myös opiskeluiden alkuvaiheessa oleville nuorille ensikosketuksen omalle alalleen.

”Monille harjoittelu Nivoksella on ensimmäinen kokemus työnhausta. Kun nuori ottaa ensi kertaa yhteyttä, on tärkeää olla kannustava. Jos harjoittelusta päätetään sopia, edessä voi siintää kesätyö ja jopa työpaikka valmistumisen jälkeen. Moni timanttinen tekijä on saatu tätä kautta Nivoksen riveihin”, henkilöstöjohtaja Nyrki Laine sanoo.

Oman alan käytännön tekemisen lisäksi harjoittelu kehittää myös työelämätaitoja. Vinkit voivat olla ihan käytännön juttuja, kuten töihin ajoissa tuleminen tai säänmukainen pukeutuminen asennuskeikalle.

”Työelämän todellisuudessa moni asia voi yllättää, elleivät kokeneemmat opasta. Ja siksi me olemme täällä. Harjoittelu on hyvä tapa työnantajan ja työntekijän tutustua molemmin puolin toisiinsa. Jos syntyy match, se on match made in heaven!”

Keuda ja Nivos vastaavat vauhdilla muuttuvan energia-alan huutoon

Kumppanuutemme Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan kanssa on löytänyt vuosien mittaan tiiviit ja toimivat urat. Yhteistyö palvelee molempia: Nivos tarjoaa harjoittelupaikkoja Keudan opiskelijoille, Keuda taas puolestaan täydennyskouluttaa nivoslaisia ja tarjoaa energia-alan kehityksen mukaisia koulutuskokonaisuuksia muillekin opiskelijoille.

”Yhteistyötämme kuvaa hyvin Nivoksen taannoinen akuutti tarve muutaman asentajan kylmäasennuskoulutukselle. Nyrki laittoi viestiä tiistaina ja seuraavan viikon keskiviikkona kaverit olivat jo koulutuksessa”, Nivoksen omana yhteyshenkilönä toimiva Keudan asiakkuuspäällikkö Jorma Käyhkö muistelee. 

Jormalle yritysten nopeat liikkeet ovat tuttuja ja Keudalla Nivoksenkin tarpeisiin reagoidaan niin nopeasti kuin mahdollista. Tarvittaessa koulutukset räätälöidään. 

”Kun syksyllä havahduimme asentajiemme kuorma-autokorttien tarpeeseen, Keuda järjesti asentajillemme kokonaisuuden, jolla asentajat saavat paitsi kaivatun kuorma-autokortin, myös ammattikuljettajan pätevyyden ja logistiikan tutkinnon”, Nyrki kiittelee.

Yhteistä käsialaa on myös menestyksekäs hybridiasentajien aurinkopaneelikoulutus, johon toimitimme opiskeluun tarvittavat aurinkopaneelit. Keväällä 2021 järjestimme Keudan opiskelijoiden kanssa ympäristöaiheisen asiakastutkimuksen. Yhteistyötä kehitetään koko ajan. 

”Muutos hiilineutraaliin ajatteluun on tapahtunut hurjan nopeasti. Vähintä mitä voimme kouluttajina tehdä, on vastata huutoon ja kehittää pitkässä juoksussa kestäviä ratkaisuja. Nivokselta saamme tähän arvokkaita signaaleja, sillä jaamme yhteiset arvot ekologisuudesta ja kestävän kehityksen ajattelusta. Siksikin yhteistyö on tuntunut kovin luontaiselta”, Jorma toteaa.

 Vuoden 2021 aikana tarjosimme tukimateriaalia Mäntsälän peruskoulun tokaluokkalaisten energiaopetukseen ja tuimme tiedekulttuuriluokka TIKU:n toimintaa. Yhteistyötä tehdään myös ammattikorkeakoulujen sekä LUT-yliopiston kanssa. ”On hieno juttu, että olemme voineet kuluneen vuoden aikana tarjota opiskelijoille jälleen hyviä energia-alan harjoittelupaikkoja”, Nivoksen henkilöstöjohtaja Nyrki Laine iloitsee.