Loistava yhteistyö valaisee Mäntsälän jokivarren ja kuntoportaat

Loistava yhteistyö valaisee Mäntsälän jokivarren ja kuntoportaat

Yhteistyömme Mäntsälän kunnan kanssa näkyy kuntalaisten arjessa monipuolisena huolenpitona – myös koronapandemian keskellä. Suosittu ulkoilureitti Mäntsälänjoen varrella loistaa nyt entistä ehompana, sillä asensimme jokivarren ulkoilureitille ja kuntoportaisiin Mäntsälään sekä Hirvihaaraan uuden valaistuksen. Ympäristöä säästävien energiatehokkaiden led-valojen sähkönkulutuksella päästään huomattavasti alle aiemman sähkönkulutuksen, ja huollon tarve vähenee.

”Ledin tekninen käyttöaika on jopa viisi kertaa pidempi eli noin 100 000 tuntia verrattuna vanhojen valaisimien polttimoihin, joenrannan valaisimet olivat jo muutenkin elinkaarensa loppupuolella ja vaativat usein huoltoa tai polttimon vaihtoa”, Nivoksen asennuspäällikkö Pasi Kakkonen kertoo.

Meillä on pitkä yhteinen historia omistajamme Mäntsälän kunnan kanssa ja se kantaa hedelmää. Yhteisymmärrys on puolin ja toisin saumatonta, ja voimme tarjota kunnalle parasta osaamistamme verkostorakentamisessa sekä ketterää huollon ja kunnossapidon palvelua.

”Paikallisena toimijana pystymme reagoimaan tilanteisiin nopeasti. Meidän asentajamme hoitavat tilanteen, jos esimerkiksi onnettomuustilanteissa tai myrskyllä valaistusverkko vaatii nopeita korjaustoimenpiteitä”, Pasi toteaa.

Asentajamme varustivat jokivarren älykkäillä valaisimilla, joita voidaan ohjata sekä hämärä- että liiketunnistimilla. Valoteho voidaan pudottaa yöllä kymmeneen prosenttiin, ja valaistus kirkastuu, kun liiketunnistin havaitsee liikettä.

Uusittu valaistus tuo turvaa ja kannustaa kuntoilemaan

Mäntsäläläinen Enni Kalenius ulkoilee jokivarressa useamman kerran viikossa joko koirien kanssa tai ilman. Uusittu valaistus parantaa ulkoilureitin turvallisuutta ja lisää motivaatiota liikuntaan myös iltojen pimetessä. Kuntoportaisiin asennettu led-valonauha takaa näkyvyyden koko matkalle.

”Aiemmin portaat olivat todella pimeät, eikä niitä halunnut iltaisella juuri käyttää. Uuden valaistuksen myötä portaita tulee kiivettyä paljon useammin, ja ovathan ne valot kivan näköisetkin”, Enni iloitsee.

Enni on valaistuksen myötä innostunut lenkeillään myös ikuistamaan jokivartta valokuviin. Rauhallinen ympäristö, vastasatanut lumi ja siitä heijastuvat valot luovat yhdessä ihastuttavan maiseman. Tunnelmallisella reitillä kulkiessa mieli lepää.

”Jos tulee vieraita kylään, niin kyllä tämä on ehdottomasti se paikka mihin lähdetään yhdessä ulkoilemaan”, Enni kertoo.