Älykkäämpi lämmitys, iisimpi asumisen arki

Älykkäämpi lämmitys, iisimpi asumisen arki

Talon jokaisessa huoneistossa sopiva tasainen sisälämpötila, joka säätyy automaattisesti sään mukaan. Ja kaupan päälle alentuneet kustannukset, pienemmät päästöt ja varoitus mahdollisista kosteusvaurioista. Kuulostaako utopistiselta? Ei suinkaan, sillä uusi älykäs lämmityspalvelumme tarjoaa jo pian näitä hyötyjä kiinteistöjen asukkaille, käyttäjille ja omistajille.

”Asiakkaiden kiinnostus lämmityksen optimointiin ja teknologian kehitys ovat kohdanneet toisensa, joten nyt on oikea aika lähteä liikkeelle. Veimme viime vuoden aikana yhdessä asiakkaan ja kumppanimme kanssa eteenpäin älykästä lämmitysratkaisua, joka otetaan ensimmäisenä käyttöön tämän talven lämmityskaudella”, kertoo Nivoksen liiketoimintajohtaja Sanna Kokkonen.

Hyödynnämme palvelussamme kaukolämpöä, jonka päälle voidaan kiinteistöissä rakentaa älykkäitä energiankäytön tehostamisen tapoja. Huoneistoihin asennettavat anturit välittävät tarkat tiedot lämpö- ja kosteusolosuhteista tekoälylle, joka huomioi muun muassa ulkolämpötilan ja sääennusteen. Tekoäly ennakoi lämmitystarpeet huimasti ihmistä tarkemmin ja paremmin. Ja etänä ohjattavan lämmönsäädön ansiosta voidaan huoltokäynneille normaalisti heittää hyvästit.

Lämmityksen optimoinnin tuomien säästöjen lisäksi hyötyinä ovat ennen kaikkea mukavat ja terveelliset asumisen ja elämisen olosuhteet.

”Palvelun avulla voidaan myös havaita kosteusvaurioita ja muita parannustarpeita, ja seurata tehtyjen korjausten vaikutusta. Julkisissa kiinteistöissä voidaan lisäksi mitata vireystilaan vaikuttavan hiilidioksidin määrää sisäilmassa, mistä voivat hyötyä esimerkiksi oppilaitokset ja päiväkodit”, Sanna vinkkaa.

Työmme fiksumman lämmityksen eteen jatkuu

Otamme älykkään lämmityspalvelun ensimmäisenä käyttöön vuokra-asumista tarjoavan Mäntsälän Kodit Oy:n asuinkiinteistöissä. Olemme tehneet kehitystyötä alusta alkaen rinta rinnan asiakkaan kanssa ja jatkamme sitä antureiden asentamisen ja palvelun käyttöönoton jälkeenkin.

”Kysymme asukkailta heidän kokemuksiaan sisäolosuhteista, ja yhteisissä seurantapalavereissa kiinteistön omistajan kanssa tarkastelemme muun muassa huoltotarpeiden kehitystä”, Sanna kertoo.

Nivos on tehnyt töitä fiksumman lämmityksen eteen jo vuosia. Viime vuonna toteuttamamme organisaatiouudistus vei kehitystyön uudelle vaihteelle, kun energiaratkaisujen, kaukolämmön ja järjestelmien taitajat toivat osaamisensa yhteen.

”Tiimien välisen yhteistyön ansiosta lopputulos on entistä parempi. Opimme valtavasti uutta ja pystyimme huomioimaan asioita aiempaa laajemmin”, Sanna iloitsee.