Kuvassa Nivoksen työntekijä Iikka Laurikainen, joka pitää kädessä aurinkopaneelia

Mieltä, energiakuluja ja hiilijalanjälkeä keventäviä ympäristötekoja

Tarjoamme ympäristöystävällisiä ja tehokkaita lämmitys- ja energiaratkaisuja kuluttajien ja yritysten erilaisiin tarpeisiin. Suosituimpia lämmitysratkaisuja ovat maalämpö, ilma-vesilämpö ja ilmalämpöpumput. Sopivin ja tehokkain ratkaisu valitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Monilla maalämpöön siirtyminen tulee mieleen, kun vanha öljykattila alkaa vedellä viimeisiään. Näin kävi myös Läyliäisten monitoimitalolla. Maalämpöön siirtymisen vaikutukset lämmittivät talon käyttäjiä kokonaisvaltaisesti, sillä uudistus toi merkittävää säästöä lämmityskustannuksissa sekä vähensi kiinteistön hiilidioksidipäästöjä 60–65 hiilidioksiditonnia vuodessa. Metsähovin radio-observatoriolla maalämpöön siirtyminen taas edesauttoi Aalto-yliopistoa kohti hiilineutraaliustavoitettaan. 

Luonnollisempaa lämmitystä asumismuodosta huolimatta 

Energiaremontin kustannukset voivat mietityttää monia uudistusta pohtivia. Helsingin Kulosaaressa sijaitsevan kerrostalon maalämpöön siirtyminen yllätti kustannusten osalta positiivisesti: asukkaiden vastikkeet eivät nousseet lainkaan, koska talon energialasku pieneni.

Uuden energiamuodon valinta voi olla myös puhtaasti arvopohjainen ratkaisu. Asiakkaamme Jukka Leppänen ja Riikka Holmsten halusivat kantaa oman kortensa kekoon ilmaston puolesta valitsemalla aurinkopaneelit paritalonsa puolikkaaseen. Vaakakupissa painoivat myös taloudelliset hyödyt – mutta eniten ratkaisussa lämmitti aurinkovoiman päästöttömyys. 

Sähkövirtaa uusiutuvista energianlähteistä

Lämmitysratkaisujemme lisäksi tarjoamme hiilivapaata sähköä. Nivoksen LuonnonVoima-sähkö on sekoitus tuuli-, vesi- ja aurinkovoimaa, eli täysin uusiutuvia energiamuotoja. Hiilivapaa sähkö on helppo keino saada aikaan suuri ympäristövaikutus – ja näyttää yrityksenä mallia vastuullisuustyössä.

Tämän sai huomata Neste K Tuuliruusu asiakkaineen. Liikenneasema säästi LuonnonVoima-sähköllä 116 000 kilon hiilidioksidipäästöt vuodessa. Niin kauppiaspariskunta kuin monet asiakkaat pitävät ympäristön huomiointia tärkeänä lisäarvona. Ekoteosta todistavat luvut komeilevatkin nyt ympäristövaikuttajadiplomissa kaikkien ihasteltavana.