Henkilöstöpäällikkömme Noora Laitala ja verkostoasentajamme Taina Urpalainen

Harjoittelu meillä Nivoksella avaa ovia työelämään 

Paikallisena yhtiönä me Nivoksella haluamme tarjota harjoittelupaikkoja lähialueemme oppilaitosten opiskelijoille. Opintopisteiden lisäksi harjoittelu antaa opiskelijoille arvokasta työkokemusta. Meillä puolestaan on mahdollisuus saada harjoittelijoista riveihimme osaavia tekijöitä, kuten verkostoasentajamme Taina Urpalaisen. 

Ajatus alan vaihdosta alkoi kypsyä Taina Urpalaisen mielessä viime vuosikymmenen lopulla.  

”Työskentelin pitkään kaupan alalla, mutta halusin vaihtaa toiselle alalle, jossa olisi paremmat työajat ja palkka. Siksi päätin opiskella sähkö- ja automaatioasentajaksi”, Taina kertoo. 

Pornaisissa asuva Taina valitsi opinahjokseen Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan, koska siellä oli mahdollista suorittaa tutkinto monimuoto-opiskeluna. Ennen valmistumistaan keväällä 2022 Taina tarvitsi vielä opintopisteitä verkostoasennuskurssilta, joten hän otti yhteyttä meihin Nivoksella.  

”Hain harjoitteluun tänne Nivokselle, koska yritys on tunnettu ja lähellä kotiani. Verkostoasennuskurssin vaatimuksena oli harjoittelu alan yrityksessä”, hän kertoo. 

Tainan mukaan harjoittelu olikin antoisaa aikaa, sillä hän pääsi tekemään monipuolisia töitä eri ihmisten kanssa erilaisissa kohteissa. Pääsin muun muassa kiipeämään pylvääseen ensimmäistä kertaa. Lisäksi oli kiinnostavaa päästä näkemään eri laitosten toimintaa.” 

Verkostoasentajamme Taina Urpalainen
Verkostoasentajamme Taina aloitti työtaipaleensa Nivoksella harjoittelijana.

Aktiivisella asenteella saa harjoittelusta kaiken irti 

Henkilöstöpäällikkömme Noora Laitalan mukaan vuosittain meillä Nivoksella käy harjoittelussa 5–10 opiskelijaa. He tulevat pääasiassa yhteistyöoppilaitoksistamme Keudalta, Salpauksesta tai Hyriasta. Suurin osa harjoittelijoista opiskelee Tainan tapaan sähkö- ja automaatioasentajaksi, mutta mukana on myös LVI-asentajaksi kouluttautuvia. 

Harjoittelijoiden tehtävät vaihtelevat heidän osaamisensa ja kokemuksensa mukaan.  

”Ensimmäistä harjoitteluaan tekevät opiskelijat ovat avustavissa tehtävissä ja opettelevat työelämätaitoja, kun taas kokeneemmat opiskelijat voivat osallistua vaativampiin tehtäviin. Nimeämme jokaiselle harjoittelijalle työpaikkaohjaajan, joka varmistaa, että harjoittelija saa tarvittavaa tukea ja ohjausta”, Noora kertoo. 

”Esimerkiksi sähköverkon puolelle otamme kerrallaan vain yhden harjoittelijan, jotta opiskelija saisi mahdollisimman laadukkaan oppimiskokemuksen.” 

Harjoittelu oman alan yrityksessä tarjoaa opiskelijoille käytännön työkokemusta, jolla voi olla ratkaiseva merkitys työuralla alkuun pääsemisessä. Samaan aikaan me Nivoksella voimme parhaassa tapauksessa saada harjoittelijoista uusia osaavia työkavereita, sillä moniin tehtäviimme – esimerkiksi vesihuollossa ja sähköverkon kehittämisessä – kouluttaudutaan vain käytännön työn kautta. 

Noora kannustaakin opiskelijoita ottamaan kaiken irti 1–2 kuukautta kestävästä harjoittelujaksosta. 

”Kannattaa olla aktiivinen ja kiinnostunut, sillä harjoittelu on paras tapa näyttää oma osaaminen ja kiinnostus myös mahdollista kesätyötä varten. Jo hakemusta lähettäessä on hyvä kertoa itsestään ja siitä, miksi on kiinnostunut alasta ja harjoittelusta meillä Nivoksella”, Noora vinkkaa.  

Henkilöstöpäällikkömme Noora Laitala
Henkilöstöpäällikkömme Noora Laitala kannustaa aktiivisuuteen työharjoittelussa.

Harjoittelusta kesätyön kautta nivoslaiseksi 

Taina sai heti harjoittelunsa jälkeen kesätöitä meiltä Nivokselta ja työskentelee nykyään vakituisessa työsuhteessa verkostoasentajanamme. Hän kertoo olevansa tyytyväinen työhönsä ja työpaikkaansa.  

”Työkaverit ovat mukavia ja henkilökunnasta pidetään hyvää huolta. En ole esimerkiksi kokenut mitään eriarvoisuutta, vaikka olen nainen miesvaltaisella alalla”, Taina sanoo. 

Taina suositteleekin Nivosta harjoittelu- ja työpaikkana kaikille, jotka ovat kiinnostuneita sähköalasta ja verkostoasennuksista. 

”Työpäivät ovat vaihtelevia, ja jos on valmis työskentelemään ulkona säässä kuin säässä, niin tämä sopii hyvin kaikille alasta kiinnostuneille.”  

Lue myös:

Jätevesien hiilijalanjälkilaskennalla kohti yliopistotutkintoa

Kesätyöntekijöidemme kokemukset ja tunnelmat työjakson loppumetreillä

Onnistuneen asiakaskohtaamisen takaa löytyy tyytyväinen työntekijä


Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.