Valokuitu saa etätyöt rullaamaan luotettavalla nopeudella

Etätyön ja -opiskelun sekä uusien viihdepalveluiden myötä nettiyhteydestä on tullut arjen perusasia veden, sähkön ja lämmön rinnalla. Valokuitukaapeli taas on ainoa tekniikka, joka kykenee vastaamaan kasvaviin tietoliikennetarpeisiin luotettavalla nopeudella. Me Nivoksella haluamme turvata asiakkaidemme sujuvan arjen, joten jatkoimme jälleen valonnopeiden liittymien rakentamista ja toimittamista uusille alueille. 

Valokuituliittymien kysyntä on kasvanut jo vuosia, mutta voimakas etätöiden lisääntyminen on aiheuttanut kysyntäpiikkejä. Kysynnän kasvuun olemme valmistautuneet jo pitkään – yli kymmenen vuotta – rakentamalla valokuituverkkoa systemaattisesti lisää uusille alueille. Vuodesta 2021 tuli ennätysvuotemme: myimme yli 200 uutta valokuituliittymää.

”Yhteystarve on tullut jäädäkseen ja nopeampia nettiyhteyksiä tarvitaan entistä enemmän joka paikassa. Samaan aikaan suoratoistopalvelut, videot ja livestriimaukset ovat kasvattaneet siirretyn datan määrää liittymää kohden. Asennamme joka toinen päivä uusia valokuituliittymiä”, Nivoksen tietoliikennepäällikkö Ismo Heiliö kertoo. 

Kysyvälle vastataan – ja asennetaan valokuituliittymä!  

Oitti on viimeisin alue, jossa aloitimme valokuituyhteyksien rakentamisen vuoden 2021 loppupuolella.  

Valokuidun luvattu tiedonsiirtokyky ja nopeus toteutuvat myös käytännössä, ja sen ansiosta vapaa-aika ja etätyö sujuvat katkeamattomasti. Sen tietää myös Mäntsälän keskustassa asuva Carita Seppälä

”Ennen valokuituliittymää latausrinkula saattoi jäädä pitkäksikin aikaa pyörimään kesken suoratoistopalvelun käytön, tai sitten leffa katkesi ihan kokonaan, varsinkin jos tyttö sattui pelaamaan samaan aikaan. Nyt ei tarvitse enää jännittää, riittääkö kaistaa, ja yhteys pelaa kellonajasta riippumatta. Etätöissä hoituvat myös isojen tiedostojen lataukset näppärästi”, kiittelee Carita. 

Paikallisena toimijana olemme helposti ja luotettavasti saatavillasi. Laajennamme valokuituverkkoa kysynnän mukaan – myös haja-asutusalueilla.  

”Monilla pienemmillä alueilla valokuituyhteys on saatu toteutettua aktiivisen kyläyhteisön yhteydenoton ansiosta. Kun meillä on tiedossa liittymästä kiinnostuneiden määrä, voimme tehdä tarkempia selvityksiä ja suunnitelmia liittymän rakentamisesta”, Ismo valaisee. 

Sähkölinjat suojaan myrskyiltä 

Nopeat nettiyhteydet tarvitsevat rinnalleen myötä- ja vastatuulessa kestävän luotettavan kumppanin eli toimintavarman sähköverkon. Uusimme sähköverkkoamme säävarmaksi kaapeloimalla vuosittain noin 20 kilometriä keskijännitejohtoja ja 10 kilometriä pienjännitejohtoja. Kaapelointi parantaa merkittävästi johtojen käyttövarmuutta ja vähentää häiriöitä. Tavoitteemme on kaapeloida yli 50 % sähköverkostamme vuoteen 2036 mennessä. 

Sähköverkon maakaapeloinnin yhteydessä asennamme aina myös valokuitukaapelia, vaikka sitä ei heti otettaisikaan käyttöön. Valokuituverkkomme laajuus on jo lähes 700 kilometriä. Tällä varmistamme, että uuden valokuituliittymän asentaminen on sinulle mahdollisimman nopeaa ja edullista.