Valokuitu nostaa kiinteistösi arvoa

Valokuitu on paras valinta asiakkaillemme, jotka haluavat nopean, luotettavan ja vakaan liittymän, joka pystyy vastaamaan myös tulevaisuuden kasvaviin tiedonsiirtotarpeisiin. Valokuitu ei ole vain teknologinen investointi, vaan myös kiinteistösi arvoa lisäävä tekijä.

Valokuidulla kapasiteetin hallinta on tehokkaampaa kuin mobiiliverkossa, mikä takaa verkon vakauden ja nopeuden myös silloin, kun käyttäjiä on paljon. Perinteisissä langattomissa yhteyksissä myydään maksiminopeutta, mutta todellisuudessa ruuhka-aikoina käytössä oleva nopeus voi olla vain murto-osan siitä.

”Kun me Nivoksella myymme asiakkaalle gigaisen kuituliittymän, hän saa sen nopeuden myös oikeasti. Hyvälaatuisen videokuvan siirto vaatii nettiyhteydeltä kapasiteettia ja luotettavuutta. Elokuvaa on ikävä katsella, jos se nykii”, tietoliikennepäällikkömme Ismo Heiliö sanoo.

Valokuidun nopeus on kiinni kiinteistössäsi käytössä olevasta päätelaitteesta ja siitä, miten laitteet kehittyvät tulevaisuudessa. Tietyllä tapaa kuidun voi siis mieltää siirtotieksi, sillä laitteita vaihtamalla saadaan aikaiseksi erilaisia nopeuksia.

Asiakkaan tarve etusijalla liittymän nopeutta valittaessa

Ismo kertoo, että aika ajoin asiakkaat kertovat hänelle odottavansa vielä nopeampaa nettiyhteyttä. Tämän kuullessaan hän toppuuttelee:

”Mikä voisi liikkua valoa nopeammin? Me Nivoksella pohdimme aina, mikä on asiakkaan tarve. Nopeutta on silloin riittävästi, kun siihen ei tarvitse kiinnittää huomiota. Tarkoitus on, että arki olisi sujuvaa eikä se olisi ainakaan yhteyksistä kiinni. Jos käyttää paljon suoratoistopalveluita tai katsoo videoita, pelaa nettipelejä ja tekee etätöitä, valokuidun laatu ja vakaus takaavat toimivan yhteyden”, hän sanoo.

Valokuidun käyttöikä on jopa 50–100 vuotta, mikä tekee siitä pitkäaikaisen sijoituksen. Tämän lisäksi kuitu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna langattomiin tekniikoihin. Finnet-liiton teettämän tutkimuksen mukaan kuituliittymän hiilidioksidipäästöt ovat vain puoli promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

Kuvassa Nivoksen tietoliikennepäällikkö Ismo
Tarkoitus on, että arki olisi sujuvaa eikä se olisi ainakaan yhteyksistä kiinni, toteaa tietoliikennepäällikkömme Ismo Heiliö (kuvassa).

Valokuitu on vakaa ja varma säällä kuin säällä

Kuitu Kotiin -valokuituverkollamme rakennamme luotettavat yhteydet, jotka eivät ole riippuvaisia säästä tai etäisyydestä tukiasemaan.

”Meillä valokuituasiakas saa aina parasta palvelua paikalliselta paikalliselle. Olemme luotettava palveluntarjoaja, joka tuntee toimialueensa ja asiakkaansa“, Ismo kertoo.

Valokuituverkon rakentaminen alkoi Suomessa jo 2000-luvun alussa, ja me Nivoksella olemme tarjonneet kuitua vuodesta 2008 lähtien. Siitä lähtien olemme suunnitelmallisesti laajentaneet verkkoamme kattamaan paikallisten yritysten ja taloyhtiöiden lisäksi myös omakotitaloasukkaiden tarpeita.

Erityisesti haja-asutusalueilla kuidun saatavuus on herättänyt suurta kiinnostusta. Maaseudulla langattomat vaihtoehdot eivät usein vastaa käyttäjien tarpeita, ja ihmiset kokevat valokuidun olevan välttämätön. Verkon rakentaminen vaatii kuitenkin tietyn määrän tilaajia, jotta se olisi kannattavaa.

”Tulevaisuudessa valokuituliittymä lisää merkittävästi kiinteistön arvoa, ja sen puuttuminen voi vaikuttaa jopa asuntokauppaan. Mäntsälässäkin kiinteistönvälittäjät saavat runsaasti tiedusteluja kuidun saatavuudesta, ja sen puuttuminen voi vaarantaa kaupat, kun yhä useammat ihmiset tarvitsevat luotettavan ja nopean yhteyden päivittäiseen elämäänsä esimerkiksi etätöiden yleistyttyä”, Ismo sanoo.

Me Nivoksella rakennamme kuitua pääasiassa sulan maan aikana huhtikuusta lokakuuhun. Yhteisrakentaminen esimerkiksi sähköverkon saneerauksien yhteydessä on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi alentaa kustannuksia ja hyödyntää resursseja tehokkaasti.

”Uusissa kohteissa voi olla putket kuitua varten jo valmiina eikä silloin tarvitse pihaa myllätä. Vanhemmilla pihoilla kuidulle tarvitsee kaivaa kapea ura. Kaivuujälki näkyy oman aikansa ennen kuin luonto sen tasoittaa. Jälkityöt kuuluvat aina tarjoamiimme liittymätoimituksiin. Korjaamme aina jälkemme”, Ismo muistuttaa.

Kiinnostuitko, ota yhteyttä Jariin tai kuitumyyntiimme!

Jari Arminen

järjestelmäasiantuntija
valokuitu ja tv-palvelut

050 386 3961 jari.arminen@nivos.fi

Kuitumyynti ja nettituki

Palvelemme kaikissa netti- ja tv-palveluihimme liittyvissä asioissa puhelimitse ma-pe klo 8-16.

019 689 944 nettituki@nivos.fi

Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.