Sähkönkulutuksen muuttuessa on hyvä tarkistaa sulakekoko ja siirtotuote

Jos sähkönkulutuksesi on muuttunut suuntaan tai toiseen merkittävästi, on hyvä tarkistaa sulakekoon ja siirtotuotteen vastaavuus omiin tarpeisiisi.

Sopiva sulakekoko

Oikealla sulakekoolla varmistat, ettei sulake pala, vaikka kaikki sähkölaitteesi olisivat päällä. Yleisin kotitalouksissa käytetty sulakekoko on 3x25A. Mikäli kyseessä on suurempi kiinteistö, halli tai käytössä on viljankuivuri tai sähköautoja, tyypillisesti tarvitaan suurempi sulakekoko.

Sopiva siirtotuote

Yleissähkö on useimmiten hyvä valinta kerros- ja rivitaloasunnoissa sekä kiinteistöissä, joissa sähkönkulutus on pientä ja tapahtuu pääosin päiväaikaan. Yleissähkön hinta on kiinteä, eikä se vaihtele kellon- tai vuodenajan mukaan.  

Aikasähkö on yleensä käytössä kiinteistöissä, joissa sähkönkulutusta voidaan ohjata edullisempaan yöaikaan. Aikasähkön hinta vaihtuu vuorokauden ajan mukaan, päivällä klo 7-22 hinta on kalliimpi yöllä klo 22-07 edullisempi. Aikasähkö onkin hyvä valinta, jos suuri osa kulutuksesta tapahtuu tai voidaan ohjata nimenomaan edullisempaan yöaikaan. 

Kausisähkö sopii kiinteistöihin, joissa kulutus on kesällä suurta. Kulutus voi kohdentua kesäaikaan esimerkiksi maatiloilla viljankuivaukseen. Kausisähkön hinta on korkeampi talviarkipäivinä (1.11.-31.3. ma-la klo 7-22) ja aina muina aikoina edullisempi. 

Onhan sinulla tarpeisiisi tai tuleviin suunnitelmiisi sopivimmat tuotteet

”On selvästi havaittavissa, että muutoksia kulutuksessa on tapahtunut suuntaan ja toiseen. Osalla kotitalouksista sähkönkulutus on pienentynyt merkittävästi energiansäästötoimien vuoksi ja toisaalla kulutus on kasvanut esimerkiksi kiinteistön laajennuksen, maalämpöön siirtymisen, sähköauton tai ulkoporealtaan hankinnan vuoksi.”, kertoo verkkopalveluasiantuntijamme Katja Repo-Rautama.

Kuvassa verkkopalveluasiantuntijamme Katja Repo-Rautama.

”Jos omassa taloudessasi on tapahtunut tai suunnitteilla merkittäviä sähkökulutukseen liittyviä muutoksia, suosittelen tarkastamaan laskulta kulutuksen sekä sulakekoot ja siirtotuotteet. Me autamme arvioimaan sopivimmat ratkaisut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!”, Katja jatkaa. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Haaveissa sähköauto tai poreallas? Näin suurennat sähköliittymää, kun energiantarve kasvaa

Asiakaspalvelu

Olipa asiasi pieni tai suuri, me hoidamme sen! Palvelemme puhelimitse ma-pe klo 8-16, kesällä 17.6.-4.8. ma-pe klo 9-15.

019 689 955 asiakaspalvelu@nivos.fi