Tietoa sähkölaskusta

Mistä sähkölaskusi muodostuvat ja kuka laskuttaa?

Sähkön kokonaishinta muodostuu sähköenergiasta, verkkopalvelusta eli sähkön siirrosta sekä energia- ja arvonlisäverosta. 

  • Sähköenergian hinta muodostuu tuotteen mukaisesta perusmaksusta (€/kk) sekä mitatun sähkönkulutuksen mukaisesta siirtomaksusta (snt/kWh). Sähköenergian osuuden voit kilpailuttaa ja sähköenergian laskuttaa valitsemasi sähkönmyyjä.
  • Verkkopalvelun eli sähkön siirron hinta muodostuu laskutussulakkeen ja tuotteen mukaisesta perusmaksusta (€/kk) sekä mitatun sähkönkulutuksen mukaisesta siirtomaksusta (snt/kWh). Sähkön verkkopalvelun laskuttaa oman alueesi sähköverkkoyhtiö. Me Nivoksella laskutamme verkkopalvelumaksun sähköverkkoalueemme asiakkailta. Lue lisää sähkönsiirrosta – mitä se on ja mikä siinä maksaa.
  • Energiaverojen osuus muodostuu mitatun sähkönkulutuksen mukaisesti (snt/kWh) sisältäen energiaveron ja huoltovarmuusmaksut. Alueesi sähköverkkoyhtiö, esimerkiksi Nivos omalla alueellaan, laskuttaa energiaveron ja tilittää sen eteenpäin valtiolle.

Onko sinulla kysyttävää meiltä Nivokselta saamastasi laskusta?

Jos sinulla on kysyttävää laskusi sisällöstä tai sopimuksistasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 019 689 955 tai asiakaspalvelu@nivos.fi

Laskujen maksamiseen, esimerkiksi eräpäivän siirtoon, liittyvissä asioissa Intrumin laskutuspalvelumme palvelee ma-pe klo 7.30-20 ja la klo 9-16 puh. 09 2291 1790 tai netissä osoitteessa www.intrum.fi/maksuvalvonta

Kuluttajariitatilanteet

Kuluttajariitatilanteissa voit ottaa yhteyttä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.