Kuvassa verkkoasiantuntija Katja Repo

Opintiellä tunkua nivoslaisista  – näin kartutamme osaamistamme

Meillä Nivoksella työntekijöidemme osaaminen ja ammattitaito nähdään yhtenä kilpailukykymme kulmakivistä. Sen vuoksi ilahdumme kerta toisensa jälkeen, kun nivoslaiset haluavat syventää osaamistaan – olipa kyseessä kurssipäivä, lisäkoulutus, pitempi opintovapaa tai tiukka töiden ohella rutistettu tutkinto. Tavoitteenamme on luoda jokaiselle nivoslaiselle selkeä urapolku, jolla varmistetaan työn mielekkyys ja oman osaamisen kehitys. Koulutamme ja valmennamme henkilöstöämme jatkuvasti sekä sisäisin että ulkoisin koulutuksin.

Opintovapaalla ohjelmoinnin maailmaan

Verkkopalveluasiantuntijamme Katja Repo tarttui mahdollisuuteen opiskella ohjelmointia kurssimuotoisena aikuisopiskeluna. Katja opiskeli ensin iltaisin ja viikonloppuisin, mutta lopulta koronan tuomat lisähaasteet arkeen kypsyttivät päätöksen hakea opintovapaata.

Kuvassa Nivoksen verkkoasiantuntija Katja Repo
Kuvassa verkkoasiantuntija Katja Repo

Kokonaisuudessaan paluu koulunpenkille piristi ja pitkä työura Nivoksella auttoi uuden oppimisessa:

”Kun työelämää on jo takana, uutta tietoa omaksuu ihan eri lailla ja opintoihin osaa ottaa käytännön esimerkkejä suoraan työelämästä. Opiskelu hyödyttää välittömästi sekä itseä että työnantajaa. Aikuisopiskelua voin kyllä suositella! Kenenpä aivot eivät kaipaa aika ajoin jotain uutta”, Katja kertoo

 Opiskelu selkeytti toimenkuvaa ja opetti omasta jaksamisesta

Vesiasennustiimimme esimies Robert Hole astui rohkeasti epämukavuusalueelleen, ja opiskeli töidensä ohella johtamisen erikoisammattitutkinnon. Reilun puolentoistavuoden mittaiset etäopinnot auttoivat selkeyttämään omaa työnkuvaa, jakamaan tietoa, verkostoitumaan ja toivat tuttuihin työasioihin uusia näkökulmia.

Robert oppi myös tärkeän taidon työssä jaksamiseen: ”Opiskelun myötä opin vetämään työkuvioille selkeät rajat, jotta en uuvu tai tee liikaa. Kun oikein tykkää työstään, tällainen riski on joskus olemassa”, Robert nauraa.